Let op: Wij zijn gesloten op Hemelvaartsdag 26 mei.×
Bel 06 8396 2067 of e-mail ons op info@kwekerijklein.nl, wij helpen u graag verder.

Haagplanten

U wilt haagplanten kopen? Dat kan eenvoudig online in onze webshop. Wij hebben een scala aan haagplanten voor u beschikbaar. U kunt kiezen voor een bladhoudende haag, zoals beukenhaag, buxus, taxus, laurier of hulst. Of u gaat voor een bladverliezende haag, die in het voorjaar weer uitloopt, zoals meidoorn, haagbeuk of sleedoorn. Met haag planten maakt u een mooie afscheiding en geeft u beschutting of privacy aan uw tuin.

Algemene informatie

Wanneer u een nieuwe tuin gaat aanleggen, is het uitzoeken van haagplanten vaak het eerste wat u doet. Uiteraard zijn er wel enkele eigenschappen waarmee u rekening dient te houden. Zo dient u te beslissen of u een bladhoudende haag of bladverliezende haag wilt. Het voordeel van bladhoudende haagplanten is dat de privacy behouden blijft, ook in de wintermaanden. Deze haagplanten blijven ook in de wintermaanden mooi groen van kleur en de afscheiding blijft bestaan. De bladverliezende haag daarentegen verliest, zoals zijn naam al doet vermoeden, het blad in de wintermaanden. Echter, één van de mooiste eigenschappen van deze haagplanten is dat in het voorjaar de haag er heel anders uitziet dan in de wintermaanden. Mooi groen en in bloei krijgen deze haagplanten een geheel nieuw uiterlijk.

Verschillende soorten haagplanten te koop

Er zijn verschillende soorten haagplanten te koop. U heeft de keuze tussen een groenblijvende of bladhoudende en een bladverliezende haag, maar ook hierin zijn veel verschillende haagplanten te koop. De meeste bekende haagplant is de beukenhaag of haagbeuk. Deze twee soorten haagplanten worden vaak in één adem genoemd, maar dat is niet geheel terecht. Het zijn namelijk twee heel verschillende haagplanten. De beukenhaag is een bladhoudende haagplant in de groene en rode variant. In de winterperiode behoudt de beukenhaag zijn blad. De groene en rode bladeren veranderen in een bruine, roest kleur en in het voorjaar komen er weer nieuwe blaadjes voor in de plaats. De haagbeuk is een bladverliezende haagplant. Deze haagplant verliest in het najaar zijn blad en daar dien je bij het haagplanten kopen uiteraard rekening mee te houden. Andere voorbeelden van veel verkochte haag planten zijn:

Het planten van haagplanten

Wanneer u haagplanten kopen gaat, dient u uiteraard rekening te houden met het seizoen. Kan de haag al geplant worden, of is het beter deze in een andere periode in de grond te zetten? Ten eerste is het belangrijk om de haag planten niet met vorst in de grond te planten. De kans dat de planten het overleven is in dat geval dan niet groot. Toch is de beste periode voor het planten van haagplanten de periode waarin de planten in rust zijn. Dat betekent dat de haag planten het meest geschikt is in de periode tussen oktober en april. De planten zijn in rust, dat betekent dat ze geen energie hoeven te steken in het bloeien en groeien, maar zich enkel kunnen concentreren op het ontwikkelen van het wortelstelsel. In de maanden mei tot en met september begint het bloei- en groeiseizoen weer en lopen de planten uit en gaan bloemen vormen. Daar gaat dan alle energie van de haagplanten naar uit.

Een mooie haagplant voor in uw tuin

Haagplanten verzorgen

Na het planten van haag, is het zeer belangrijk deze goed te onderhouden. U wilt immers optimaal kunnen genieten van uw nieuwe haag of heg. De meeste haagplanten zijn erg onderhoudsvriendelijk; één tot twee keer snoeien en/of bemesten per jaar volstaat. Door de hagen te snoeien, houdt u de groei in de hand en blijft ook de gewenste vorm intact. Daarbij komt dat het snoeien van de haag planten, de dichtheid van de haag positief beïnvloedt. Uw haag wordt voller en meer compact, wat de privacy uiteraard ten goede komt. En heeft u vragen over het onderhoud of de verzorging van uw haagplanten aankoop? Neem dan gerust contact met ons op voor professioneel advies van de kweker. Het is uiteraard ook mogelijk om even bij onze kwekerij naar binnen te lopen voor advies, vragen of ondersteuning.

Haagplanten online kopen

De haagplanten in onze webshop zijn van hoge kwaliteit. Met haagplanten online kopen maakt het u zichzelf wel erg gemakkelijk. Vanuit uw luie stoel bestelt u eenvoudig de gewenste hoeveelheden planten. Of het nu gaat om coniferen, beukenhagen of meidoorn, het haagplanten kopen is met één druk op de knop alweer klaar. Bij Kwekerij Klein hebben we veel haag planten op voorraad. Daarom kunnen we vaak al binnen 2 á 3 werkdagen de planten leveren. Uiteraard kunt u de bestelling ook bij ons afhalen.

 Een prachtige haagplant voor in uw tuin