Bel 06 8396 2067 of e-mail ons op info@kwekerijklein.nl, wij helpen u graag verder.

Meidoorn

Bent u op zoek naar een bijzondere haagplant voor uw tuin? Dan bent u bij Kwekerij Klein aan het juiste adres. Wij bieden verschillende soorten meidoornhagen aan. De meidoorn is een haagplant met een prachtige bloei. Afhankelijk van het soort heeft de meidoorn een witte of een rode bloesem. Bent u benieuwd welk soort meidoorn het meest geschikt is voor uw tuin? Kom gerust langs bij ons op de kwekerij. Wij van Kwekerij Klein geven u graag advies. Meer weten over de verschillende soorten meidoornhagen? Kijk dan onderaan de pagina voor meer informatie.

Over de meidoorn

De meidoorn is afkomstig uit de rozenfamilie. Deze herkomst is vooral te zien aan de doornige takken. Hij is te onderscheiden in twee soorten: de eenstijlige monogyna en de tweestijlige laevigata. Deze twee benamingen zijn ontstaan uit de hoeveelheid stijlen die de stampers van de witte meidoornbloesem kunnen hebben. De stampers van de eenstijlige meidoorn zijn allemaal gelijk, terwijl de stampers van de tweestijlige laevigata in twee variaties voorkomen. De eenstijlige meidoorn groeit vooral in rivierdalen en kalkhoudende duinen. Vroeger werd de eenstijlige meidoorn vooral gebruikt als veekering en afscheidingsmateriaal omdat het vee geen doornige struiken eet. Daarnaast is de eenstijlige meidoorn makkelijk te snoeien, zodat het onderhoud van de veekering een fluitje van een cent bleef. De eenstijlige meidoorn is naast het de eenstijlige stamper te herkennen aan zijn diep ingesneden, ietwat gekarteld en frisgroen blad. De bladeren van de tweestijlige meidoorn zijn minder diep ingesneden. Daarnaast bloeit de tweestijlige laevigata ongeveer twee weken eerder dan de eenstijlige monogyna. De vruchten van de tweestijlige laevigata zijn een stukje groter dan die van de eenstijlige monogyna en hebben een peerachtige vorm. Naast de witte meidoorn is er ook een rode meidoorn. Dit is een tweestijlige meidoorn en wordt ook wel Paul’s Scarlet genoemd. De meidoornhagen vallen in de categorie bladverliezende hagen.

De rode meidoorn zorgt ervoor dat u altijd een kleurvolle afscheiding heeft in uw tuin

Meidoorn planten

De beste tijd om een meidoorn te planten is van oktober tot en met april. Graaf een gat dat groot genoeg is om de wortel er in kwijt te kunnen. Wilt u een meidoornhaag planten? Plant dan niet meer dan 4 planten per meter. Plant de meidoorn in het gat en gooi het gat weer dicht. Stamp de grond goed aan en geef de meidoorn voldoende water. Geef hem vervolgens voldoende organische mestkorrels. De organische mestkorrels geven de voedingsstoffen langzamer en gelijkmatiger vrij dan kunstmestkorrels, waardoor de meidoorn gelijkmatiger groeit. Wilt u naast de meidoornhaag nog een aantal andere haagsoorten in uw tuin? De laurierhaag en de coniferenhaag zijn ook twee prachtige opties!

Meidoornhaag onderhouden

Door een meidoornhaag regelmatig te snoeien zorgt u ervoor dat de haag de juiste vorm behoudt. De beste tijd om hem te snoeien is in juni. De groei van de meidoorn is relatief grillig. Daarom is het vrijwel onmogelijk om een hele strakke haag te creëren. Echter, de natuurlijke, robuuste vorm van de meidoorn kan een tuin een bijzondere edge geven. Vanwege de grillige groei kunnen takken makkelijk in de knoop raken. Wilt u het liefst een luchtige haag? Verwijder dan in de koude maanden een aantal takken, zodat de haag luchtig blijft. Kan uw tuin naast de meidoornhaag nog wel wat kleur gebruiken? De hortensia is een prachtige tuinplant die verkrijgbaar is in allerlei kleuren. De prachtige grote bloemen van de hortensia en het robuuste uiterlijk van de meidoorn zorgen ervoor dat uw tuin een prachtig paradijsje wordt!

Meidoorn kopen

De meidoornhaag is een prachtige, robuuste haagsoort. Omdat dat hij in drie verschillende soorten te verkrijgen is, is er voor iedereen een passende stijl meidoorn verkrijgbaar. Welke stijl u ook kiest, een meidoorn weet uw tuin moeiteloos een stoer en natuurlijk randje te geven. Een meidoorn kopen doet u bij Kwekerij Klein. Onze jarenlange ervaring met allerlei soorten planten en struiken zorgt ervoor dat wij u kunnen garanderen dat onze meidoornhagen op natuurlijke en gezonde wijze zijn gekweekt. Daarmee bent u verzekert van een meidoornhaag waar u nog jaren plezier van kan hebben. En door uw hem te bestellen bij Kwekerij Klein kunt u heerlijk op de bank blijven zitten! Dat is wel zo makkelijk! Heeft u vragen over deze prachtige haagplant of wilt u deze haagplant toch het liefst even in het echt zien? Kom dan gerust langs bij ons op de kwekerij. Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te adviseren in het maken van de juiste keuze.

De meidoorn zorgt het hele jaar voor een groene afscheiding in uw tuin