Bel 06 8396 2067 of e-mail ons op info@kwekerijklein.nl, wij helpen u graag verder.

Taxus

Bent u op zoek naar een manier om uw erf of tuin af te bakenen? Door een haag te planten worden de grenzen van uw tuin op natuurlijke wijze aangegeven. De taxus is een haagplant die daar uitermate geschikt voor is. De taxus is een sterke haagplant met een robuust uiterlijk. De flexibele takken zorgen ervoor dat de haag tegen een stootje kan. Dat betekent dat kinderen gerust kunnen ravotten in uw tuin. Daarnaast heeft de taxus als voordeel dat hij wintergroen is. Door te kiezen voor en taxushaag als erfafscheiding bent u op de meest natuurlijke wijze verzekerd van uw privacy.

Over de taxus

De taxus komt uit een geslacht van coniferen. De benaming ‘taxus’ is een wetenschappelijke benaming. De Nederlandse naam voor de taxushaag is ook wel venijnboom. De taxushaag is een van de luxere haagplanten. Het feit dat een taxus wel 700 jaar oud kan worden bewijst dat hij wel tegen een stootje kan! Een taxus kan in uitzonderlijke gevallen wel 20 meter hoog worden. Echter, in de meeste gevallen blijft de hoogte tussen de 15 en 18 meter. De taxus blijft altijd mooi groen, zelfs tijdens de strenge wintermaanden. Dat betekent dat uw tuin ook in de winter een plaatje blijft om naar te kijken. Op zoek naar een manier om uw tuin nog leuker te maken? Plant dan een druivenstruik in uw tuin. Zo kunt u in het najaar genieten van heerlijke druiven.

Taxus planten

Wilt u een taxushaag planten? Let dan op de volgende dingen:

  • De taxushaag houdt niet van natte voeten. Plant hem dus niet op plaats waar de grond vaak nat is en het water niet weg kan. De taxushaag groeit goed in de zon, maar kan ook goed groeien in de schaduw
  • Zorg ervoor dat u een sleuf graaft die breed en diep genoeg is om de wortel van uw grootste taxusplant in kwijt te kunnen. Het is belangrijk dat de wortels van de taxus niet in de knel komen omdat dit de groei kan belemmeren en er in extreme gevallen voor kan zorgen dat de taxus doodgaat
  • Zorg voor een voedzame bodem in de sleuf. De meest milieuvriendelijke voedingsbodem is compost. De compost zal ervoor zorgen dat de taxus op duurzame wijze groeit
  • Zijn uw taxusplanten vrij groot? Plant dan niet meer dan 2,5 plant per strekkende meter. Zijn uw taxusplanten wat aan de kleine kant? Plant dan maximaal 5 stuks per strekkende meter.
  • Wilt u de groei van uw taxushaag extra stimuleren? Strooi dan wat taxusmest rond de stammen van de taxushaag
De taxus heeft een robuuste uitsraling en is hierdoor uitermate geschikt als erfafscheiding

Taxushaag snoeien

Bent u al een tijdje de trotse eigenaar van een mooie taxushaag? Dan is de kans groot dat hij aan een flinke snoeibeurt toe is. De taxushaag kan eigenlijk het hele jaar door gesnoeid worden maar het is beter voor de haagplant om hem niet te snoeien in extreme temperaturen. Wilt u een mooie, strakke haag? Dan is het aan te raden om de taxus twee keer per jaar te snoeien. Heeft u een snoeibeurt overgeslagen en is uw taxushaag te ver verwildert? Snoei uw taxushaag dan flink terug, zodat hij weer op een mooie, frisse manier uit kan lopen.

Taxushaag kopen

Bij Kwekerij Klein kunt u terecht voor al uw groen. Van beukenhagen en laurierhagen tot klimplanten, wij hebben alles in huis. Wilt u een taxushaag kopen? Ook daarvoor bent u bij Kwekerij Klein aan het juiste adres. Al onze producten zijn eenvoudig te bestellen in onze webwinkel en worden bij u thuisbezorgd, zodat u heerlijk op de bank kunt blijven zitten. Heeft u vragen over een van onze producten of wilt u meer weten over onze services? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord!