Let op: Wij zijn gesloten op Hemelvaartsdag 26 mei.×
Bel 06 8396 2067 of e-mail ons op info@kwekerijklein.nl, wij helpen u graag verder.

Liguster

Door te kiezen voor een ligusterhaag als erfafscheiding bent u gegarandeerd van uw privacy, maar wordt uw tuin niet een soort van hermetisch afgesloten bunker. Daarnaast zorgt een ligusterhaag ervoor dat u altijd kan genieten van prachtige dieren in uw tuin, zoals vlinders en vogels. Vogels bouwen graag een nestje in uw ligusterhaag en vlinders zijn dol op de bloesem van de liguster. Bestel uw ligusterhaag vandaag nog bij Kwekerij Klein en geef uw tuin in een handomdraai een mooie natuurlijke en levendige uitstraling.

Over de liguster

De liguster is een prachtige, dichte, frisgroene haagplant. Zijn middelgrote bladeren en relatief hoge bladerdichtheid zorgen ervoor dat de ligusterhaag zo goed als ondoordringbaar is. De liguster is lid van een geslacht van planten uit de olijffamilie. De liguster is een belangrijke voedselbron voor allerlei dieren, zoals de rupsen van nachtvlinders. De liguster heeft, net als de meidoorn en de laurier, prachtige witte bloesem en deze geurende bloesem trekt de mooiste dagvlinders aan. Het grote voordeel van de liguster ten opzichte van allerlei andere haagplanten is dat de liguster heel goed tegen het snoeien kan. Tel daarbij op dat de Liguster ovalifolium gedeeltelijk wintergroen is (hij blijft gedurende zachtere winters volledig groen), in tegenstelling tot de bladverliezende haag Liguster Vulgare ‘Lodense’ en de liguster ovalifolium is de ideale haagplant.

Ligusterhaag planten

Is de keuze op een ligusterhaag gevallen en staat u op het punt om deze te planten? Dan zijn er een aantal dingen die u moet weten. Graaf een sleuf die breed en diep genoeg is om de grootste wortel in kwijt te kunnen. Probeer te voorkomen dat een wortel in de knel raakt. Een in de knel geraakte wortel kan ervoor zorgen dat de groei van de bijbehorende ligusterplant stagneert en in het ergste geval kan het ervoor zorgen dat de plant helemaal niet meer groeit en dus doodgaat. Zorg ervoor dat de bodem van de sleuf uit compost bestaat. Compost bevat allerlei voedzame stoffen die de groei van uw ligusterhaag op natuurlijke wijze stimuleren. Plant minimaal vijf en maximaal zes planten per strekkende meter. Minder zorgt ervoor dat uw ligusterhaag doorkijkgaten krijgt en meer zorgt ervoor dat de planten niet voldoende kunnen groeien en dus doodgaan. Plaats de ligusterplanten in de sleuf en stamp de grond goed aan. Geef de ligusterhaag voldoende water en maak eventueel gebruik van meststoffen om de groei nog meer te stimuleren.

Door een liguster haag te gebruiken als erfafscheiding krijgt u veel privacy in uw tuin

Liguster snoeien

De beste periode om uw ligusterhaag te snoeien is van mei tot en met september. Zorg dat de eerste keer snoeien van het jaar vóór de langste dag (21 juni) gebeurd. De tweede en laatste snoei van het jaar vindt plaats in september. Als u uw ligusterhaag in september nogmaals snoeit gaat de hij goed verzorgd de winter in en blijft uw ligusterhaag mooi strak. Wees niet bang om de ligusterhaag een flinke snoeibeurt te geven. Hij loopt de eerstvolgende lente gewoon weer helemaal uit. Het is daarnaast aan te raden om de onderkant van de ligusterhaag iets breder te houden dan de bovenkant. Hierdoor voorkomt u dat de onderkant van de haag geen zonlicht krijgt en minder groen en dicht wordt.

Ligusterhaag kopen

Bent u op zoek naar een mooie, natuurlijke manier van tuin- en/of erfafscheiding? Dan is een ligusterhaag kopen de beste oplossing. Heeft u na het plaatsen van de ligusterhaag nog ruimte over in uw tuin? Kwekerij Klein verkoopt ook prachtige planten en mooi fruitbomen, zoals de perenboom. Waar uw keuze ook op valt, door uw planten, struiken en bomen bij Kwekerij Klein te bestellen kunt u heerlijk thuisblijven. Wij zorgen ervoor dat uw bestelling bij u thuis afgeleverd wordt. Heeft u vragen over een van onze producten of over onze services? Neem dan gerust contact met ons op via 06 – 53 61 39 84. Wij staan voor u klaar om u te adviseren en al uw vragen te beantwoorden.