Let op: Wij zijn gesloten op Hemelvaartsdag 26 mei.×
Bel 06 8396 2067 of e-mail ons op info@kwekerijklein.nl, wij helpen u graag verder.

Lavendel

Wilt u een heerlijke geur door uw tuin laten waaien en daarnaast uw borders helemaal afmaken met een prachtige paarse gloed? Lavendel is een struik die erg populair is als normale tuinplant. Bij Kwekerij Klein kunt u de Lavendel online bestellen in verschillende soorten en kleuren. Heeft u vragen over de plant of bent u op zoek naar een specifiek soort? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Lavendel: Groenblijvend en een heerlijke geur

Lavendel, oftewel Lavandula, is een groenblijvende dwergstruik die veel gebruikt wordt als plant om de borders in de tuin mee op te vullen. De plant ziet er het hele jaar mooi uit met haar grijsgroene bladeren en violetblauwe bloemen. Daarnaast ruikt de struik ook nog eens overheerlijk. De plant wordt ongeveer 75 centimeter hoog en is een prachtige aanvulling op uw tuin. Hij bloeit van ongeveer half juni tot half augustus. In het assortiment van Kwekerij Klein kunt u verschillende soorten Lavendel kopen. Het verschil zit hem vooral in de kleur, waarbij de één een iets lichtere kleur heeft en de ander wat meer dieppaars is. Wilt u Lavendel bestellen, maar weet u niet welke soort het beste bij u past? Neem dan gerust contact met ons op.

Lavandula planten en verzorgen

Wanneer u de Lavandula in uw tuin wilt planten, dan is het belangrijk dat u de juiste plek kiest. Lavendel houdt van luchtige, enigszins kalkhoudende grond en een plek in de zon wordt aangeraden. Dit is dan ook de reden dat u de Lavendel vaak rondom de Middellandse zee tegenkomt. De plant kan namelijk redelijk goed omgaan met droogte. De dwergstruik kan zowel in een pot als in de volle grond van een border worden geplaatst. Zo kunt u hem uitstekend gebruiken om uw borders mee op te vullen. Het planten van de Lavandula kan in principe het hele jaar door, maar de beste periode is tussen maart en juni. Dit is de periode dat de grond opwarmt, waardoor de plant sneller kan settelen op zijn plek.

Met lavendel of lavendula maakt u uw tuin helemaal compleet.

Snoeien van de plant

De Lavendel in uw tuin heeft ongeveer twee keer per jaar behoefte aan een snoeibeurt. Door u hier netjes aan te houden, zorgt u ervoor dat de plant mooi in vorm blijft en dat u er langer van kunt genieten. De eerste snoeibeurt dient te worden gedaan voordat de struik gaat bloeien, in april. Knip hierbij één derde van de scheuten af zodat de plant mooi terug kan bloeien. Wanneer de struik is uitgebloeid is het tijd voor de tweede snoeibeurt. Hierbij kunt u de struik lichtelijk terugsnoeien en de houtige takjes verwijderen.

Lavendel kopen

Online Lavendel kopen? Dan bent u bij Kwekerij Klein aan het juiste adres. De Lavandula in ons assortiment is met zorg voor u gekweekt en daarom van de hoogste kwaliteit. Hierdoor kunt u ervan uitgaan dat de planten (met het juiste onderhoud) lang mooi blijven. Bekijk gerust ons assortiment om lavendel online te bestellen en kies de mooiste variant voor in uw tuin. Wanneer u de lavendel heeft besteld in onze webshop, dan zorgen wij ervoor dat uw bestelling zo snel mogelijk bij u thuis wordt bezorgd. Ook andere tuinplanten en haagplanten vindt u bij ons genoeg, waardoor u uw borders weer helemaal fris kunt vullen.

Lavendel kopen doet u bij Kwekerij Klein.

Contact, informatie en advies

Online Lavendel bestellen doet u heel eenvoudig bij Kwekerij Klein. In onze lavendel webshop vindt u verschillende soorten van de heerlijk geurende plant. Heeft u vragen over deze of één van onze andere planten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u alles vertellen over de verschillende planten en u helpen bij het uitzoeken van de beste keuzes voor uw tuin. Wilt u de planten liever eerst in het echt zien? Dan bent u van harte welkom bij onze kwekerij.