Bel 06 8396 2067 of e-mail ons op info@kwekerijklein.nl, wij helpen u graag verder.

Bodembedekkers

Onkruid wieden, niemand is er fan van. Gelukkig is er een manier om ervoor te zorgen dat het onkruid wieden nagenoeg overbodig wordt. Door de lege plekken in uw borders op te vullen met bodembedekkers krijgt onkruid niet meer de kans om te groeien.

De planten op de bodem zorgen er bovendien voor dat uw tuin een kleurrijk plaatje wordt. Wilt u bodembedekkers kopen? Het assortiment van Kwekerij Klein bevat allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Bestel ze eenvoudig en snel in onze webshop, dan zorgen wij ervoor dat ze zo snel mogelijk bij u thuis worden afgeleverd.

Wat zijn bodembedekkers

Bodembedekkers zijn planten die de gehele bodem bedekken. De hoge dichtheid zorgt ervoor dat onkruid nagenoeg geen kans meer heeft. Naast het feit dat ze onkruid geen kans geven vereisen ze weinig onderhoud, waardoor ze zeer geschikt zijn om te gebruiken in onderhoudsarme tuinen. Bodembedekkers kunnen gebruikt worden om taluds, borders en erfgrenzen mee te beplanten. Ze kunnen lege plekken tussen heesters en struiken opvullen, maar ze zijn ook heel geschikt om gehele borders mee te beplanten.

Weinig tot geen onkruid

Heeft u veel last van onkruid in de tuin en geen zin om dit iedere keer te moeten verwijderen? Onkruid groeit overal waar het maar kan en zolang u het niet bestrijdt zal dit maar door blijven gaan. Net zolang tot de hele tuin vol zit met groene sprieten die u toch echt niet zelf heeft geplant. Bodembedekkers zijn een natuurlijke en biologische manier om onkruid te weren. Door de bodem te bedekken met mooie laagblijvende planten, krijgt het onkruid geen kans om zich verder te verspreiden. Mocht er toch een spriet doorkomen, dan valt deze ook minder op. Hierdoor zult u minder tot geen last hebben van onkruid in uw tuin.

De voordelen van bodembedekkers

  • Uw grond heeft een betere vochtregulering dankzij de planten die de bodem bedekken
  • U heeft minder tot geen last van onkruid
  • Uw bodem is beschermd tegen de vorst
  • Minder ongewenste beestjes in uw tuin omdat ze er niet goed doorheen kunnen
  • Een milieuvriendelijke toevoeging aan uw tuin
Bodembedekkers verminderen de kans voor onkruid.

Welke soorten zijn er?

Bodembedekkers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en maten. Zo zijn er varianten met bloemen, voor de tuinen die wel een kleurtje kunnen gebruiken, maar ook varianten zonder bloemen, voor plekken die al kleurrijk genoeg zijn en bodembedekkers die de hele winter ook prachtig groen blijven, voor de tuinen die ook in de winter prachtig groen moeten zijn. Welk soort bodembedekker de beste keuze is voor uw tuin hangt geheel af van de situatie en uw persoonlijke smaak.

Een groenblijvende tuin

Wilt u een tuin die ook in de winter prachtig groen is? Dan zijn groenblijvende bodembedekkers onmisbaar in uw tuin. Met deze plantjes zorgt u er op eenvoudige wijze voor dat uw tuin ook in de winter een frisse, verzorgde aanblik heeft. Een aantal groenblijvende bodembedekkers zijn de waldsteinia ternata, de kardinaalshoed en de verschillende soorten maagdenpalm. Door deze planten te combineren met een groenblijvende haag is uw tuin ook in de winter een plaatje.

Bodembedekkers met bloemen of zonder bloemen

Kan uw tuin wel een kleuraccent gebruiken? Dan zijn de bodembedekkers met bloemen iets voor u. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Zo zijn er planten voor de bodem met gele bloemen, zoals de wintergroene waldsteinia ternata, en planten met roze bloemen, zoals de Aster. De mogelijkheden van bodembedekkers met bloemen zijn eindeloos. Zo kunnen ze dienen als opvulling tussen een border met een kleurige struik, maar kunnen ze ook uitstekend gebruikt worden om hele borders mee te beplanten. Door meerdere kleuren bloemen met elkaar te combineren creëert u een prachtige bloemenzee waar iedere bezoeker zeker even stil bij blijft staan.

Het aanplanten van uw tuin

Bodembedekkers kunnen het hele jaar door geplant worden, behalve wanneer het vriest. Dit komt omdat de planten potgekweekt zijn in onze eigen kwekerij. Hierdoor hebben ze een goed ontwikkeld wortelgestel welke sterk genoeg is om bestand te zijn in verschillende situaties. Wilt u de planten verplanten, dan kunt u dat het beste in het vroege voorjaar of in het najaar doen. Het is van belang dat dit op een bewolkte dag gebeurt. Snoei eerst de plantjes licht terug en zorg dat de nieuwe bodem een goede basis heeft. De planten houden van luchtige grond met een goede bodemstructuur. Hiervoor kun je een bodemverbeteraar mengen met de bestaande grond. Door een goede basis wordt de ontwikkeling van het wortelgestel gestimuleerd en zal de plant beter verder kunnen groeien.

Verzorging en onderhoud

Wanneer u graag een onderhoudsvriendelijke tuin wilt, dan zijn bodembedekkers een uitstekende toevoeging. De planten zorgen ervoor dat onkruid minder makkelijk door kan komen en groeien binnen afzienbare tijd uit tot ze uw hele grondoppervlak hebben bedekt. Hierdoor hoeft u er praktisch niet naar om te kijken. Tijdens de beginfase van de plant is het wel belangrijk om onkruid goed te verwijderen. Kies daarnaast zorgvuldig uit welke bodembedekker u waar in uw tuin plaatst. De één houdt meer van zon, terwijl de ander een plaatsje in de schaduw prefereert. Om de zoveel tijd is het verstandig de plantjes lichtelijk terug te snoeien en/of te bemesten, zodat ze weer mooi verder kunnen groeien.

Tuinadvies

Bodembedekkers hebben de kracht om de uitstraling van uw tuin naar een hoger niveau te tillen. Of het nou gaat om de variant met bloemen of de variant zonder bloemen, ze kunnen van de meeste kale hoeken van de tuin een plaatje maken. Het grote assortiment kan het lastig maken om te kiezen. Welke planten kunnen nu het beste bij elkaar geplaatst worden en hoe zorgt u ervoor dat de planten zo geplaatst worden dat ze elkaar niet in de weg zitten? Wilt u bodembedekkers in de tuin en hierover advies? Neem dan gerust contact met ons. Wij helpen u graag met het maken van een keuze.

Bodembedekkers kopen bij Kwekerij Klein

Kwekerij Klein is dé plek waar u offline en online tuinplanten kunt kopen. Alle producten worden gekweekt in de eigen kwekerij, waardoor er goed zicht is op de kwaliteit van de producten. Hierdoor, en doordat wij onze producten tegen een scherpe prijs inkopen, kunnen wij de prijs voor u laag houden.

Wilt u bodembedekkers voor uw tuin kopen? Daarvoor hoeft u nu uw woning niet meer te verlaten. Bodembedekkers kopen doet u eenvoudig en snel in de webshop van Kwekerij Klein. Uw bodembedekkers online bestellen zorgt ervoor dat u heerlijk op de bank kunt blijven zitten. Wij zorgen ervoor dat uw bestelling zo snel mogelijk bij u wordt afgeleverd en dan pas begint het werk voor u. Wij raden aan de planten zo snel mogelijk op de nieuwe plek te planten, zodat deze de minste hinder hebben van het transport. Wilt u uw bestelling liever zelf afhalen? Ook dat is mogelijk bij onze kwekerij.

Bodembedekkers kopen doet u bij Kwekerij Klein.

Neem contact op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze producten, wilt u meer weten over ons bedrijf of twijfelt u over uw keuze? Neem dan gerust contact met ons op. Eén van onze experts staat u graag te woord. U bent natuurlijk ook altijd van harte welkom om langs te komen bij onze kwekerij. Hier kunt u de planten in het echt zien en kunnen wij u adviseren bij uw aankoop.