Bel 06 8396 2067 of e-mail ons op info@kwekerijklein.nl, wij helpen u graag verder.

Rhododendrons

Wilt u de uitstraling van uw tuin verbeteren en bent u daarom op zoek naar mooie planten? Dan bent u bij Kwekerij Klein aan het juiste adres. De Rhododendron is een sterke tuinplant met een uitbundige, felgekleurde bloei. Ze geven elke tuin een verzorgde, vrolijke uitstraling en weten zelfs de meest eenvoudige borders bijzonder te maken. Omdat deze planten verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren, soorten en maten, bestaat er voor elke tuin een passende Rhododendron. Het assortiment van Kwekerij Klein bevat maar liefst 61 verschillende soorten. Heeft u vragen over één of meerdere soorten of bent u op zoek naar advies? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies. Wij staan u graag te woord.

Wat zijn rhododendrons

Rhododendrons zijn populaire, groenblijvende heesters met een uitbundige bloei die vroeg in het voorjaar plaatsvindt. Ze kunnen maximaal 2 tot 3 meter hoog worden, hebben een oppervlakkige wortelstructuur en staan het liefst in halfschaduw, in een lichtzure grond. De planten vereisen weinig onderhoud, wat deze heester zeer geschikt maakt voor onderhoudsarme tuinen. Rhododendrons zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, geel, oranje, rood, roze, paars en blauw. Gezien deze plant zo hoog kan worden, is hij ook erg geschikt om als haag gebruikt te worden. Misschien is het niet direct de plant waar u aan denkt als u het over een haag heeft, maar de kleurrijke plant zal je verbazen als haagplant. Bij Kwekerij Klein kunt u de mooiste Rhododendrons online kopen voor uw tuin.

Creëer een kleurrijke border

Rhododendrons zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, soorten en maten. Kan uw tuin wel wat extra’s gebruiken? Door meerdere kleuren met elkaar te combineren, zoals rood en wit, creëert u kleurrijke borders met een prachtige uitstraling. Het is uiteraard ook mogelijk om één soort in de border te plaatsen. Hierdoor krijgt de tuin een rustige uitstraling. Welke kleuren Rhododendrons het meest geschikt zijn voor uw tuin is zeer afhankelijk van het kleurenpalet van uw tuin. Twijfelt u over uw keuze? Neem gerust contact met ons op. Wij geven u graag advies.

Rhododendrons planten

Gaat u één of meerdere rhododendrons planten? De volgende punten zijn van belang:

  • Rhododendrons kunnen het beste in het voorjaar worden geplant. Zo kunt u in de zomer al genieten van de prachtige bloei.
  • Ze staan het liefst in zure grond. Voeg daarom, in tegenstelling tot bij het planten van andere tuinplanten, géén kalk toe aan de bodem.
  • De planten hebben behoefte aan een voedingsrijke bodem. Plaats de plant daarom niet in de buurt van grote bomen en/of andere grote planten die deze voedingsstoffen kunnen ontnemen.
  • Ze groeien het best in halfschaduw. Kies een plek uit dat een deel van de dag in de zon ligt, maar ook een deel van de dag in de schaduw ligt. Een plek met te veel zon kan ervoor zorgen dat de rhododendron plant uitdroogt.
  • Plant de rhododendron niet te diep. Door de plant niet te diep te planten, krijgen de wortels voldoende lucht en vocht.

Rhododendrons snoeien

Rhododendrons snoeien is niet per se noodzakelijk. Vindt u de struik echter te groot? Dan is terugsnoeien uiteraard mogelijk. Het snoeien van de de plant kan het beste uitgevoerd worden in juni, direct na de bloeiperiode. Hierna maakt de struik weer nieuwe knoppen aan, zodat hij volgend jaar weer uitbundig kan bloeien. Snoeien op een later tijdstip zorgt ervoor dat de u de knoppen eraf snoeit, waardoor de struik het volgende voorjaar niet bloeit.

Rhododendrons kopen

Wilt u een Rhododendron kopen? Het assortiment van Kwekerij Klein bevat maar liefst 61 verschillende soorten. Zo vindt u bij ons voor elke tuin een passende soort. Rhododendrons bestellen doet u eenvoudig in onze webshop. Wij zorgen ervoor dat uw bestelling zo snel mogelijk bij u thuis wordt bezorgd. Naast Rhododendrons bevat ons assortiment ook andere tuinplanten met een prachtige bloei, zoals hortensia’s, vlinderstruiken en rozen. Tevens kunt u bij ons terecht voor fruitbomen en bosplantsoen. Voor de beplanting van uw gehele tuin bent u bij Kwekerij Klein aan het juiste adres.

Informatie, advies en contact

Rhododendrons online bestellen doet u eenvoudig en snel in onze webshop. Ons diepe assortiment bevat een passende Rhododendron voor elke tuin. Wilt u de planten liever eerst in het echt bekijken? U bent van harte welkom op onze kwekerij in Zuidwolde. Heeft u vragen over onze producten, wilt u meer weten over ons bedrijf of bent u op zoek naar advies? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.