Let op: Wij zijn gesloten op Hemelvaartsdag 26 mei.×
Bel 06 8396 2067 of e-mail ons op info@kwekerijklein.nl, wij helpen u graag verder.

Bamboe

Wilt u uw tuin een bijzondere twist geven? Dan is bamboe wellicht een goede keuze. Een bamboe plant is een wintergroene tuinplant die in allerlei stijlen tuinen past. Bamboe kan in een pot geplant worden, maar ook in de grond. Bamboe planten zijn bovendien heel geschikt om te gebruiken als tuinafscheiding. Het breed inzetbare karakter van bamboe maakt het een plant die onmisbaar is in elke tuin. Bamboe planten kopen doet u eenvoudig in onze webwinkel. Het brede assortiment van Kwekerij Klein bevat zowel woekerende bamboe als niet-woekerende bamboe. Twijfelt u welk soort de beste keuze is voor uw tuin? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag advies.

Welke soorten bamboe planten zijn er

Bamboe is onder te verdelen in twee soorten: woekerende bamboe en niet-woekerende bamboe. De Fargesia soort is een niet-woekerende bamboe. Niet-woekerende bamboe groeit in een pol, waardoor ze geen uitlopers hebben. Woekerende bamboe heeft als voordeel dat het snel groeit, waardoor je dus al op korte termijn een dichte haag kunt vormen. Kiest u voor een woekerende bamboe? Kies dan ook voor een goede wortelbegrenzer. Dit voorkomt dat de bamboe overal in uw tuin begint te groeien.

Bamboe planten

Bamboe planten kan het beste uitgevoerd worden als er geen vorst meer is. Bamboe groeit het best op een plek waar de grond niet te nat is. Natte grond zorgt ervoor dat de wortels gaan rotten. Kies je voor een woekerende bamboe? Graaf er dan een wortelbegrenzer omheen. Bij het planten van bamboe is het belangrijk om een gat te graven dat twee keer zo groot is als de kluit. Doe wat compost of tuinmest in het gat, plaats de bamboekluit in het gat, vul de overige ruimte op met aarde, duw de grond goed aan en geef de bamboeplant na het planten flink water. Let er bij het planten op dat de plant goed recht staat en niet dieper wordt geplant dan dat hij stond.

Bamboe snoeien

Bamboe planten zijn een grassoort, waardoor het gesnoeid of gemaaid kan worden. Bamboe snoeien is niet noodzakelijk, maar wel aan te raden. Door het snoeien houd je de plant in vorm en blijft hij compact. Het snoeien kan het beste uitgevoerd worden in juni en dan nogmaals in augustus. Na het snoeien loopt de bamboe weer fris uit, zodat u altijd een frisse, gezonde plant in uw tuin heeft staan.

Bamboe kopen

Wilt u bamboe kopen? Dan bent u bij Kwekerij Klein aan het juiste adres. Het uitgebreide assortiment van Kwekerij Klein bevat voor elke tuin een passende bamboesoort. Bamboe bestellen bij Kwekerij Klein zorgt er bovendien voor dat u niet naar de kwekerij of het tuincentrum moet, maar heerlijk thuis kunt blijven. Uw bestelling kunt u eenvoudig en snel invoeren in onze webshop. Wij zorgen er vervolgens voor dat het zo snel mogelijk bij u thuis wordt afgeleverd. U kunt niet alleen bij Kwekerij Klein terecht voor bamboe. Ons brede assortiment bevat allerlei soorten beplanting. In de categorie tuinplanten vindt u naast bamboe onder andere bodembedekkers en siergrassen. Voor alle soorten beplanting bent u bij ons aan het juiste adres.

Contact opnemen met Kwekerij Klein

Bamboe online bestellen doet u bij Kwekerij Klein. Jarenlange ervaring en een passie voor ons vak zorgen ervoor dat u bij ons aan het juiste adres bent voor de mooiste bamboe planten. Al onze bamboe soorten zijn van hoge kwaliteit en maken van uw tuin een prachtige plaats. Wilt u bamboe online kopen maar twijfelt u over uw keuze of wilt u meer weten over de verschillende soorten bamboe? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.