Let op: Wij zijn gesloten op Hemelvaartsdag 26 mei.×
Bel 06 8396 2067 of e-mail ons op info@kwekerijklein.nl, wij helpen u graag verder.

Leibomen

Een sfeervolle uitstraling aan uw tuin geven? Leibomen bieden sfeer, zorgen voor privacy en dat allemaal zonder al teveel ruimte in beslag te nemen. Leibomen worden al vele jaren aangeplant. Vroeger werd dat gedaan om als zonnescherm te dienen in de zomer of ter bescherming van de gevel tegen wind en storm. De laatste jaren zien we de bomen ook terug op andere plaatsen in de tuin vanwege de uitstraling van deze bomen en de privacy die ze met zich meebrengen.
Ook leibomen kopen voor uw tuin? Kwekerij Klein heeft verschillende leibomen te koop. U vindt bij ons zowel bladverliezende, als groenblijvende leibomen. Wenst u meer informatie of heeft u nog vragen over ons assortiment? Onze klantenservice staat voor u klaar.

Wat zijn leibomen

Leibomen zijn bomen waarvan de takken in horizontale richting worden geleid. Ze vormen een soort haag op een stam. Ze bieden privacy en kunnen dankzij het bladerdek uitstekend dienen als een soort zonnescherm. Leibomen bieden daarnaast structuur en vorm aan de tuin. Ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn daarom ook geschikt voor kleinere tuinen. Deze mooie bomen mogen gezien worden en staan dan ook vaak aan de voorkant van de woning. Ideaal voor woningen die op het zuiden gericht zijn; een soort natuurlijke zonwering dus. De bomen zijn goed snoeibaar en de takken zijn buigzaam. Zo kunnen de takken uitstekend geleid worden.

Leibomen zijn een soort haag op stam en ideaal voor privacy

Op zoek naar de juiste leibomen

U kunt verschillende leibomen kopen. Bomen kopen kan eenvoudig online. In ons assortiment hebben we dan ook verschillende leibomen opgenomen. De meest bekende leiboom is de Leilinde. Daarnaast is ook de Plataan een populaire leiboom en zien we ook de Haagbeuk terug als leiboom.

Leilinde – Tilia europea Pallida

De meest bekende leiboom die we te koop hebben, is de Leilinde. Deze boom is groeit goed op vrijwel elke grondsoort en is vrij makkelijk in onderhoud. Daarnaast verdraagt deze boom de snoei goed. Het is aan te raden om de Leilinde minimaal één keer per jaar te snoeien. Dat kunt u het beste doen in de periode dat de boom zijn blad verliest, in de herfst of winter.

Leiplataan – Platanus hispanica

Ook de Leiplataan zien we terug in veel tuinen. Het grote voordeel van deze leiboom is dat het een sterke boom is en niet ziektegevoelig. De Plataan zorgt daarnaast direct voor afscherming en privacy vanwege zijn grote bladeren. Een Leiplataan kan prima geplant worden op een vochtige ondergrond, maar wanneer er lang water blijft staan is het aan te raden voor een goede afwatering te zorgen. Snoeien mag 2 keer per jaar gedaan worden. In januari snoeit u alle opgaande takken weg en daarna kan er nog een keer gesnoeid worden tot eind mei.

De Leiplataan is een sterke boom en zorgt direct voor afscherming en privacy

Haagbeuk – Carpinus Betulus leivorm

Ook de Haagbeuk wordt bij ons gekweekt als leiboom. Dit is een bladverliezende leiboom, die al vroeg in het voorjaar uitloopt. De jonge bladeren zijn frisgroen van kleur en kleuren in de herfst mooi geel/oranje. De Haagbeuk groeit goed op elke grondsoort en is goed bestand tegen snoeien, wat twee keer per jaar gedaan kan worden.

Groenblijvende leibomen

Op zoek naar een leiboom die het hele jaar groen blijft? Kies dan voor de groenblijvende leiboom. Het grote voordeel van deze bomen is dat het scherm het gehele jaar dicht is en daarmee zorgt voor veel privacy. Ook tijdens de wintermaanden is de groenblijvende leiboom dus voorzien van een bladerdek. In ons assortiment gropenblijvende leibomen vindt u onder andere de Laurier in leivorm (Prunus Laur. Caucasica) en de Glansmispel (Photinia Fraseri Red Robin). Met deze leibomen heeft u ook in de winter een mooie groene haag met uw leibomen.

Leibomen planten

Nadat u een keuze heeft gemaakt tussen de verschillende leibomen, kunt u online de leibomen bestellen in onze kwekerij. Het planten van de deze bomen kunt u het beste in de herfstmaanden doen. In de zomer is het vaak te droog om deze bomen te planten en in de winterperiode met vorst in de grond is planten ook niet verstandig. Wanneer de grond erg nat is, is een goede afwatering belangrijk. Wanneer u de leibomen aan de voorzijde van uw woning plant, is het aan te raden deze niet te dicht op het huis te plaatsen. De zon wordt dan wel tegengehouden, maar dit zorgt vaak voor een donkere en sombere woonkamer. De leibomen worden in een diep gat geplaatst. U kunt de boom met kluit en al erin zetten, jute of ander materiaal om de kluit hoeft niet verwijderd te worden. Zo voorkomt u dat de kluit uit elkaar valt. Plant de boom op de juiste diepte, met de wortels onder de grond en vul goed aan met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn. Om scheefgroei te voorkomen is het verstandig de bomen naast boompalen te plaatsen..

Leibomen onderhouden

Om de leibomen mooi in vorm te krijgen, worden de nieuwe takken en twijgen aan een frame van bijvoorbeeld bamboe gebonden. Het frame blijft zitten tot de takken groot genoeg zijn. Om dit in de juiste banen te leiden, dient de boom gesnoeid te worden. De leiboom zal anders zijn natuurlijke vorm weer aannemen. U kunt de leibomen één of twee keer per jaar snoeien. Opgaande takken snoeit u dan eenvoudig weg. De aangebonden takken vormen de basis van de leiboom en deze snoeit u dan ook niet weg. De zijscheuten worden wel gesnoeid. Over het algemeen kunnen de bomen zowel in de zomer als winter gesnoeid worden. Wanneer de boom zijn bladeren heeft laten vallen, is de structuur goed duidelijk en dat vereenvoudigd de snoei. Het onderhoud van de bomen bestaat uit meer dan alleen snoeien. Het is verstandig de bomen in het voorjaar van extra meststof te voorzien. In de zomermaanden, tijdens droge periode dienen de leibomen ook goed bewaterd te worden, terwijl in natte periodes er juist een goede afwatering dient plaats te vinden.

Wat is de prijs van leibomen

De leibomen in onze kwekerij zijn voorgeleid. Dat betekent dat het eerste proces van snoeien, leiden en beïnvloeden van groei al gedaan is. De vorm is dus al aanwezig. De leibomen koopt u dan ook met bamboerek. De leibomen prijs is dan inclusief het voorleiden. Bij ons koopt u bomen van uitstekende kwaliteit, welke wij u aanbieden tegen scherpe prijzen. Daarnaast zijn de prijzen van de leibomen afhankelijk van de soort leiboom en de grootte. Kijk bij de gewenste boomsoort voor de exacte prijs.

Welke boom in uw tuin

Er zijn veel verschillende soorten bomen te koop, welke u in de tuin kunt plaatsen. Naast de leibomen, kunt u bij onze kwekerij ook terecht voor sierbomen, dakbomen en bolbomen. Sierbomen zijn grote planten voor in uw tuin. Ze kunnen wel 5 meter hoog worden. De sierbomen worden vaak alleen of in kleine groepjes geplaatst en brengen hoogte, diepte en schaduw aan uw tuin. Ze zorgen daarmee voor een speels en spannend effect. Bolbomen worden ook vaak gebruikt in siertuinen. Deze zijn wel wat kleiner en compacter dan de sierboom en daarmee ook uitstekend te plaatsen in een kleine tuin. Dakbomen zijn net als leibomen voorgeleid. Door ze in een dakvorm te leiden, vormen ze een soort natuurlijke parasol voor uw tuin. Dakbomen zijn dan ook bij uitstek geschikt voor uw terras. Ze zorgen voor een mediterrane sfeer in uw tuin. Combineer deze bomen met mediterrane bomen, zoals de olijfboom of palmboom en ga op vakantie in je eigen achtertuin.

Welke boom gaat u in de tuin plaatsen

Online leibomen kopen

Leibomen zorgen voor structuur, privacy en afscherming. Ze vormen de blikvanger van uw woning. Of u nu kiest voor leibomen die groenblijvend zijn of leibomen die in de winter hun blad verliezen, met een haag op stam heeft u werkelijk iets bijzonders in uw tuin. De leibomen kopen kan eenvoudig online. U bestelt ze in onze webshop, waarna wij ze tegen extra kosten bij u thuis bezorgen. Uiteraard is het ook mogelijk om kosteloos uw bestelling zelf op te halen bij onze kwekerij. Naast leibomen, kunt u bij ons terecht voor allerlei soorten tuinplanten en toebehoren. Neem gerust een kijkje en voor vragen staat onze klantenservice voor u klaar.