Carpinus Betulus - Haagbeuk

€ 1,75

Heb je zelf een mooie foto van Carpinus Betulus - Haagbeuk in je tuin? Mail deze naar info@kwekerijklein.nl en maak kans op een tegoedbon van € 50,-. (deze foto wordt mogelijk op onze website geplaatst)

Meer informatie?
Bel 06 8396 2067
 • Verzendkosten € 29,95
  (m.u.v. bomen en potgrond)
 • Scherpe prijzen
 • Veilig online betalen
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis advies op maat
 • Snelle levering

Product informatie

Eindhoogte : 200 cm of hoger
Bloeiperiode: Voorjaar
Standplaats: Zon, Halfschaduw, Schaduw

Haagbeuk

De haagbeuk komt uit de familie van berken en word ook wel steenbeuk, wielboom of hesselteer genoemd. Zijn Latijnse naam is Carpinus Betulus. Haagbeuken zijn uitermate geschikt als haagplanten en zijn zelfs beter bestand tegen wisselende weersomstandigheden dan de groene beukenhaag. De Carpinus Betulus - Haagbeuk is zeer geschikt voor kleigronden. De haag beuk verliest zijn blad in de winter, maar loopt al snel in het voorjaar weer uit. Ze zijn zeer geschikt voor erfafscheiding en beschutting. U kunt hem makkelijk herkennen aan zijn gekartelde blad met zijn diepe nerven.

Kenmerken Carpinus Betulus - Haagbeuk

 • Bladverliezend
 • Winterhard
 • Gekarteld blad met diepe nerven
 • Groeit goed op kleiachtige ondergrond
 • Goed bestand tegen weerswisselingen
 • Groeit 20-30 cm per jaar
 • Hoogte: 50-200 cm
 • Te koop in pot of met kale wortel

Haagbeuk of beukenhaag

De haagbeuk wordt regelmatig verward met de beukenhaag. Beide soorten zijn dan ook uitermate geschikt voor de omlijsting van uw tuin, maar er zijn wel degelijk verschillen. Ten eerste komt de Carpinus Betulus uit de familie van de berk en behoort de beukenhaag tot de familie van de beuken. Daarnaast is de haag beuk bladverliezend, maar behoudt de beukenhaag zijn bladeren in de winter. De haagbeuk daarentegen loopt wel weer snel uit in het voorjaar en heeft u snel weer een dichte volle haag na de wintermaanden. Ook is deze haag een sneller groeiende plant dan de beukenhaag en beter bestand tegen wisselende weersomstandigheden. Hij groeit ook uitstekend, in tegenstelling tot de beukenhaag, op kleiachtige ondergrond.

Wanneer kunt u de haagbeuk planten

Gaat u online een haagbeuk kopen, let er dan op dat in onze haagbeuk kwekerij twee varianten te koop zijn: in pot gekweekt en in de grond gekweekt. Wanneer de grond niet extreem nat is, het niet te droog of extreem warm is en het niet vriest, kan de eerste soort het hele jaar door geplant worden. De haag beuken die niet in pot gekweekt zijn, maar in de grond, kunnen het beste in de periode oktober-maart geplant worden. De planten zijn dan in neen rustfase en alle energie die uit de voedingsstoffen gehaald worden, gaat naar de ontwikkeling van de wortels. Deze zijn sneller sterk en de haag heeft zo de beste kans te overleven. De haagbeuk heeft op dat moment weinig tot geen blad, maar zal in het voorjaar snel weer uitlopen.

De haagbeuk planten

Een haagbeuk planten kost weinig moeite en tijd. Afhankelijk van de lengte van de heg, kunt u na één of twee dagen al genieten van een mooie groene haag. Ten eerste dient u ervoor te zorgen dat de grond, waar de haag komt te staan, onkruidvrij is. Zo krijgt de haagbeuk en niet het onkruid de voedingsstoffen binnen wanneer u de haagbeuk gaat bijmesten. Vervolgens graaft u een geul van ongeveer 50 cm diep en 30 cm breed. De wortels van de Carpinus Betulus krijgen op deze manier voldoende ruimte zich te ontwikkelen. Om er zeker van te zijn dat u een rechte haag krijgt, kunt u een draad spannen tussen twee palen waar de haag dient te komen. Voordat u de haag beuk in de geul gaat plaatsen, is het verstandig eerst wat losse grond in de geul te gooien. Zo kunnen de jonge planten makkelijker wortel schieten. Plant de haagbeuken niet te dicht op elkaar, maar houd ongeveer 20-30 cm tussen de planten aan. Wanneer u een dichtere haag wilt, kunt u ook kiezen voor een dubbele rij haagbeuken. Plant de jonge haag dan in een W-vorm (geschaard). Na het planten, kunt u de haagbeuken bijmesten en goed bewateren.

De haagbeuken snoeien

Meteen na het aanplanten van de haagbeuk kunt u deze snoeien op hoogte. Dit wordt ook wel aftoppen genoemd. De haag krijgt zo direct zijn gewenste vorm en u zet het groeiproces volledig naar uw hand. Na de eerste snoei is het belangrijk het snoeien regelmatig bij te houden. U behoudt de haagbeuk zo op de gewenste hoogte en hij blijft mooi van vorm. Het snoeien kan één of twee keer per jaar. De eerste snoei wordt in de periode mei-half juni gedaan, vóór de langste dag van het jaar. De tweede snoei kan dan in de herfst gedaan worden. Let op dat u de takken niet tot de stam terugsnoeit. De kans is groot dat de haagbeuk dan niet meer uitloopt.

Haagbeuken en onderhoud

Wanneer u een haagbeuk bestellen wilt, is het goed om te weten dat deze niet veel onderhoud nodig heeft. Eén of twee snoeibeurten per jaar is voldoende. Daarnaast is het wel verstandig de haag twee keer per jaar te bemesten. Doordat de planten dicht op elkaar staan om een mooie dichte haag te creëren, worden er veel voedingsstoffen aan de bodem onttrokken. Door de grond te bemesten, wordt de groei bevorderd e en blijft de bodem voldoende voedingsstoffen bevatten.

Online haagbeuk bestellen

Op zoek naar een goede haagbeuk kwekerij waar u haagbeuken kunt kopen van uitstekende kwaliteit? Dan bent u bij Kwekerij Klein aan het juiste adres. Bij ons kunt u eenvoudig online een haagbeuk bestellen tegen scherpe prijzen. Tevens geven wij u graag professioneel advies en kunt u bij onze webshop terecht met al uw vragen. Met de haagbeuk creëert u een mooie natuurlijke afscheiding van uw tuin. Daarnaast kunt u met deze plantensoort ook mooie beschutte plekjes creëren in uw tuin waar u in alle rust kunt genieten van een heerlijk kopje koffie. Wilt u online haagbeuken kopen voor uw tuin? Dan staan wij voor u klaar. We bezorgen uw bestelling binnen enkele dagen bij u thuis, maar u kunt deze ook ophalen in onze kwekerij op een door u gewenst moment.

Meer informatie?
Bel 06 8396 2067
 • Verzendkosten € 29,95
  (m.u.v. bomen en potgrond)
 • Scherpe prijzen
 • Veilig online betalen
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis advies op maat
 • Snelle levering