Fagus sylvatica Atropunicea - Rode beuk

€ 2,55

* Vereiste velden

Heb je zelf een mooie foto van Fagus sylvatica Atropunicea - Rode beuk in je tuin? Mail deze naar info@kwekerijklein.nl en maak kans op een tegoedbon van € 50,-. (deze foto wordt mogelijk op onze website geplaatst)

Meer informatie?
Bel 06 8396 2067
 • Verzendkosten € 29,95
  (m.u.v. bomen en potgrond)
 • Scherpe prijzen
 • Veilig online betalen
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis advies op maat
 • Snelle levering

Product informatie

Bloeiperiode: N.v.t.
Standplaats: Zon, Halfschaduw, Schaduw

Product omschrijving

De rode beukenhaag is een mooie winterharde haagplant, welke uitstekend geschikt is voor de omheining van uw tuin. Net als de groene variant, is ook de rode beukenhaag, ook wel Fagus Sylvatica Atropunicea genoemd, bladhoudend. Dat betekent dat u het gehele jaar van een volle dichte haag geniet. In het voorjaar lopen de bladeren lichtpaars uit en in de zomer kleuren de bladeren naar een mooie rode tint. Na de herfst, aan het begin van de winter krijgen de bladeren mooie intense bruine tinten. Deze exclusieve beukenhaag maakt uw tuin helemaal af.

Kenmerken Fagus Sylvatica Atropunicea – Rode Beukenhaag

 • Bladhoudend
 • Winterhard
 • Glimmend rood blad met gegolfde bladrand
 • Het mooie dieprode blad zorgt voor een exclusief kleureffect in de tuin
 • De rode beukenhaag heeft weinig onderhoud nodig
 • Groeit ongeveer 30 cm per jaar
 • Hoogte: 40-400 cm
 • Te koop in pot of met kale wortel

Een tuinomheining van rode beukenhagen

De rode beuk zien we steeds vaker terug als beukenhaag erfafscheiding of tuinomheining. Het mooie dieprood gekleurde blad zorgt voor een exclusieve uitstraling. Het kleurverloop van deze beukenhaag is erg interessant. Zo zijn de blaadjes in de zomer mooi rood van kleur en verandert dat langzaam naar een bruinrode tint. Aan het eind van de winter wordt het blad nog wat lichter, maar dan verschijnen er in het voorjaar al snel weer nieuwe bladeren. De blaadjes blijven aan de beuk zitten in de winter. Daardoor blijft de privacy die de rode beuken haag biedt het hele jaar door gewaarborgd.

Groene of rode beukenhaag

De kleur van de beukenhaag is niet alleen een persoonlijke smaakkeuze. Naast de kleur zijn er nog andere verschillen tussen deze twee haagplanten. Zo groeit de groene beukenhaag wat sneller dan de rode beukenhaag. Ook de wortels zijn eerder volgroeid en dat maakt deze variant eerder sterk. De beukenhaag rood is wat exclusiever in zijn soort. Waar de groene beuk jaarlijks nieuw zaad afgeeft en massaal gekweekt wordt, geeft de rode variant daarentegen onregelmatig zaad af. In sommige gevallen laat het nieuwe zaad wel drie tot vier jaar op zich wachten. Door een rode beukenhaag te kopen, haalt u dus zeker iets exclusiefs in huis.

De rode beukenhaag online kopen

De rode beukenhaag kunt u eenvoudig online bestellen. Onze kwekerij heeft voldoende voorraad aanwezig voor uw nieuwe tuinomheining. Daarnaast zijn al onze producten van uitstekende kwaliteit en kunt u de rode beukenhaag kopen tegen scherpe prijzen. Uiteraard is het mogelijk de rode variant te combineren met andere haagplanten. Zo creëert u een gezellig en speels effect. U kunt ervoor kiezen uw bestelling thuis te laten bezorgen, maar het is tevens mogelijk uw rode beuken haag op te halen bij onze kwekerij.

Wanneer een beukenhaag rood planten

De rode beukenhaag kunt u het beste planten in de maanden oktober tot en met april. In deze periode is de beuk in rust en zijn de bladeren van de haag bruin gekleurd en verdord. De energie wordt niet in de aanmaak van nieuw blad gestopt, maar gaat op dat moment naar de wortel aangroei. De wortels worden mooi sterk en de plant is sterk genoeg om de late vorst te overleven. Bij ons kunt u de rode beukenhaag kopen met kale wortel, zonder pot, maar de rode beuk is ook te koop in pot. Het voordeel van de rode beukenhaag in pot is dat u deze het hele jaar door kunt planten. Uiteraard dient de grond niet te nat te zijn, wordt aanplanten bij vorst afgeraden en ook bij extreme droogte raden we het aanplanten van de beukenhaag af. Na het planten dient u de grond goed aan te drukken en te bewateren. U heeft direct een mooie haag.

Hoe wordt de rode beukenhaag geplant

De rode beukenhaag wordt op dezelfde wijze geplant als de andere hagen. Wanneer u het stappenplan volgt, heeft u binnen korte tijd een mooie haag in uw tuin.

 • Stap 1: Span een draad op de plaats van de haag en vorm hiermee een rechte lijn
 • Stap 2: Graaf een geul onder de draad van ongeveer 30 cm breed en 20-30 cm diep
 • Stap 3: Meng het uitgegraven zand met Topstart ter verbetering van de bodem en gooi wat van het gemengde zand in de geul
 • Stap 4: Plaats de beuken in de geul op ongeveer 20 cm afstand van elkaar
 • Stap 5: Vul de geul verder op met zand en druk de beuken goed aan
 • Bemest en bewater de aangeplante rode beukenhaag voor een optimaal resultaat

De beukenhaag kan in een enkele rij of een dubbele rij aangeplant worden. Met een dubbele rij, welke u aanplant in de W-vorm (geschaard), wordt de haag nog mooier vol en dicht. Door de rode beukenhaag meer ruimte te geven, zullen ook de onderste takken zon krijgen en groeit de haag uit tot een volle haag van onder tot boven.

Het onderhoud van de rode beukenhaag

Na het aanplanten is het erg belangrijk dat u de beuk voldoende water geeft. Tevens is het mogelijk de rode beukenhaag direct op de gewenste hoogte te snoeien. U geniet zo direct van een strakke haag. De Fagus Sylvatica Atropunicea is een makkelijke haagplant in onderhoud. De rode beukenhaag wordt ongeveer 2 keer per jaar gesnoeid. Zo worden lange uitlopers voorkomen en de haag wordt niet te snel te hoog of te breed. Een mooie strakke haag is het gevolg. Het snoeien wordt in de zomer, voor de langste dag van het jaar, gedaan. In september kunt u het nogmaals herhalen. Daarnaast raden we het bemesten van de haag ook aan. De rode beuken staan dicht op elkaar en nemen veel voedingsstoffen op. Bijmesten maakt de grond weer voedingsrijk en dat komt de mooie rode kleur van het blad zeker ten goede.

Online een rode beukenhaag bestellen

Online een rode beukenhaag bestellen? Dan bent u bij Kwekerij Klein aan het juiste adres. Onze kwekerij heeft een grote voorraad rode beuken te koop. Deze zijn van uitstekende kwaliteit en met de Fagus Sylvatica Atropunicea haalt u een exclusieve haagplant in huis. Heeft u nog vragen over deze rode beukenhaag of over andere planten uit onze webshop? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Binnen enkele dagen wordt de bestelling bij u thuis bezorgd. Uiteraard is het ook mogelijk om de beuken bij de kwekerij op te halen.

Meer informatie?
Bel 06 8396 2067
 • Verzendkosten € 29,95
  (m.u.v. bomen en potgrond)
 • Scherpe prijzen
 • Veilig online betalen
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis advies op maat
 • Snelle levering