Bel 06 8396 2067 of e-mail ons op info@kwekerijklein.nl, wij helpen u graag verder.

Laurier

Bent u op zoek naar een laurierhaag voor uw tuin? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De laurier is een sterke haagplant. Het frisgroene, leerachtige blad maakt een krachtige indruk en kan de uitstraling van uw tuin een boost geven. Daarnaast blijft deze mooie haagplant ook in de winter prachtig groen van kleur! Door te kiezen voor een laurierhaag heeft u dus de hele winter door een groene tuin. Bij ons vindt u verschillende soorten laurierhagen. Zo weet u zeker dat er altijd een laurier tussen zit die perfect in uw tuin past. Twijfelt u over uw keuze of wilt u meer weten over de verschillende soorten laurierhagen? Kom dan eens langs op onze kwekerij! Wij helpen u graag met uw keuze.

Laurierhaag onderhouden

Om een laurierhaag mooi te houden is goed onderhoud van groot belang. Zorg er dus voor dat hij regelmatig gesnoeid wordt, dat hij voldoende water krijgt en dat hij zo nu en dan extra voedingsstoffen krijgt met behulp van organische mest. Lees snel verder voor meer informatie!

Wanneer een laurier planten

Een laurierhaag is een zeer sterke haagplant. Of hij nou in de schaduw staat of juist vol in de zon, een laurier kan overal groeien. Wilt u een laurierhaag of een laurierplant planten, dan is het verstandig om dat in de start van het voorjaar of in de start van het najaar te doen. Zorg dat u een gat graaft dat minimaal een halve meter diep en een halve meter breed is en zorg voor een voedingsrijke bodem, zoals compost. Zet de laurier in het gat en vul het gat vervolgens weer met aarde. Stamp de aarde goed en geef hem ruim water. Zorg ervoor dat hij ook tijdens drogere perioden voldoende water krijgt, zodat hij niet verdort. Wilt u naast de laurier nog een andere haagplant in uw tuin planten? Kijk dan eens naar een beukenhaag. Ook de beukenhaag is een wintergroene plant. Door de laurierhaag te combineren met een beukenhaag, is uw tuin ook in de winter prachtig om naar te kijken. De Laurier groeit hard, anders dan de Beukenhaag. De Laurier dient dan ook vaker gesnoeid te worden dan de Beukenhaag om hem mooi vol te houden. Doordat de Laurier zo mooi vol is en snel groeit, worden campings ook vaak aangeplant met deze haagplant.

Een laurier is een mooie groene afscheiding voor uw tuin

Laurier bemesten

Om ervoor te zorgen dat een laurierhaag goed groeit is het verstandig om deze regelmatig te bemesten. De beste keuze wat betreft bemesting is een droge en organische mest. Niet alleen is een organische mest milieuvriendelijker dan kunstmest, de voedingsstoffen van organische mest komen langzamer en gelijkmatiger vrij, waardoor de groei beter gereguleerd wordt. Zo weet u zeker dat uw laurier gelijkmatig groeit.

Laurierhaag snoeien

Een goed verzorgde laurierhaag groeit snel. Het is daarom belangrijk dat deze op tijd gesnoeid wordt. De beste tijd om een laurier te snoeien is in het voorjaar (maart, april) en in de nazomer (eind augustus, september). Omdat het een groenblijvende en bladhoudende haag is, is het noodzakelijk dat hij voor de winter nog een keer wordt gesnoeid. Zo is de laurier ook tijdens de wintermaanden een prachtige haagplant.

Laurier kopen

Jarenlange ervaring op het gebied van tuinen en kweken heeft ervoor gezorgd dat Kwekerij Klein alleen het allerbeste aanbiedt. Zo weet u zeker dat u jarenlang van een stralende tuin kan genieten. Wilt u naast de laurierhaag nog een andere haagplant kopen? De liguster is een prachtige haagplant die heel goed bij een laurier past. Wilt u een laurierhaag kopen maar weet u niet helemaal welk soort het meest geschikt is voor uw tuin? Kom dan gerust eens langs op onze kwekerij of neem contact met ons op. U kunt ons bellen op 06 – 53 61 39 84. Wat uw tuingerelateerde vraag ook is, wij staan voor u klaar met een passend advies.