Fagus sylvatica - Groene beukenhaag

Het hele jaar door te planten
€ 2,25

Heb je zelf een mooie foto van Fagus sylvatica - Groene beukenhaag in je tuin? Mail deze naar info@kwekerijklein.nl en maak kans op een tegoedbon van € 50,-. (deze foto wordt mogelijk op onze website geplaatst)

Meer informatie?
Bel 06 8396 2067
 • Verzendkosten € 29,95
  (m.u.v. bomen en potgrond)
 • Scherpe prijzen
 • Veilig online betalen
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis advies op maat
 • Snelle levering

Product informatie

Belangrijke melding: Het hele jaar door te planten

Fagus sylvatica - Groene beukenhaag

De groene beukenhaag is één van de meest verkochte haagplanten in ons land. De Fagus Sylvatica, zoals deze haagplant ook wel genoemd wordt, is dan ook uitstekend geschikt voor een mooie natuurlijke omheining van uw tuin. In het voorjaar en de zomer kijkt u uit op een frisse, groene haag, waarna de haag in het najaar de herfstkleuren aanneemt. Doordat de haag zijn blad niet verliest in de winter, heeft u het gehele jaar door een dichte haag. U kunt de groene beukenhaag uitstekend planten op vrijwel elke grondsoort, mits deze niet te nat is. De Fagus Sylvatica kopen doet u eenvoudig online.

Kenmerken Fagus Sylvatica -Groene Beukenhaag

 • Bladhoudend
 • Winterhard
 • Gaaf, glanzend blad
 • Groeit goed op vrijwel alle ondergronden
 • Groeit 30-40 cm per jaar
 • Hoogte: 40-400 cm
 • Te koop in pot of met kale wortel

Een prachtige erfafscheiding met groene beukenhagen

De Fagus Sylvatica is een uitstekende keuze wanneer het om tuin- of erfafscheidingen gaat. U creëert een natuurlijke omheining, zonder gebruik te maken van bijkomende materialen. Van nature komen we de groene beukenhaag ook in Nederland tegen. Met name op grond van zand, mergel en leem. In zeegebieden komt deze beuk minder voor. Het sterke karakter van de beukenhaag, maakt hem enorm geschikt als haag. De beukenhagen groeien uit tot een sterke haag, die het hele jaar door dicht en begroeid is.

De rode of groene beukenhaag

Het verschil tussen een rode en een groene beukenhaag is niet alleen de kleur. Uiteraard is de kleur een persoonlijke keuze, maar daarnaast is er nog een groot verschil. De rode beukenhaag groeit aanzienlijk langzamer dan de beukenhaag groen. Doordat de groene beuk sneller groeit zijn de wortels ook eerder volgroeid maakt dit de haag ook sneller sterk. Ook is de groene beuken haag eerder een dichte haag dan zijn rode broertje. Deze beukenhaag is dan ook de meest gemaakte keuze wanneer het om een haag gaat waarbij de beuk gebruikt wordt.

Een groene beukenhaag kopen

Bij onze webshop bent u aan het juiste adres wanneer u een groene beukenhaag wilt kopen. Bij ons kunt u eenvoudig online kwalitatieve hagen bestellen tegen zeer scherpe prijzen. De groene beukenhaag is erg populair als tuin- of erfafscheiding. Met deze haag creëert u dan ook een natuurlijke afscheiding zonder dat u gebruik hoeft te maken van andere materialen. De Fagus Sylvatica leent zich hier uitstekend voor. Het is dan ook een sterke plant, die bij voorkeur op zanderige grond gehouden kan worden. Groene beukenhagen zijn dus niet alleen een uitstekende manier om een natuurlijke afscheiding te creëren, een beukenhaag groen is ook nog eens een sterke haag die het gehele jaar door bladhoudend is.

De beste periode om een groene beukenhaag te planten

De beste periode om de groene beuken haag te planten is in de maanden oktober tot en met april. De beuk is dan in rust en heeft verkleurd of verdord blad. Er wordt geen energie gestopt in de aanmaak van nieuw blad. Dit gebeurt pas in het voorjaar. Het is dan ook verstandig de groene beukenhaag aan te planten voordat er nieuwe blaadjes gevormd worden. Bij het aanplanten dient de grond uiteraard niet bevroren te zijn, maar de haag is sterk genoeg om late vorst te overleven. Let er op dat de beukenhagen met kale wortel, zonder pot, niet te lang droog blijven staan, maar tijdig worden aangeplant. Wanneer u een Fagus Sylvatica in pot koopt, is deze in de pot gekweekt. De beukenhaag groen kunt u het hele jaar door planten mits het niet vriest en niet extreem nat of droog is.

De groene beukenhaag planten

Een groene beukenhaag planten is niet erg moeilijk. De voorbereidingen zijn uiteraard erg belangrijk. Wanneer u de beukenhaag in een rechte lijn wilt aanplanten, is het verstandig eerst een draad te spannen en daarmee een lijn te vormen. Onder deze lijn spit u een geul van ongeveer 30 cm breed en 20-30 cm diep. Ter verbetering van de voedingstoffen in de bodem, kunt u de uitgespitte grond vermengen met wat Topstart. Dit is een bodemverbeteraar speciaal voor het aanplanten van onder andere haagplanten. Voordat u de haagplanten gaat plaatsen, strooit u eerst wat van het gemengde zand terug in de geul. De beuken plaatst u vervolgens met de wortel in de geul op ongeveer 20 cm afstand van elkaar. Daarna kunt u de geul verder opvullen met het zand en de beuken stevig aanduwen. Wanneer u een mooie dichte groene haag wilt en er de ruimte voor beschikbaar is, kunt u ervoor kiezen een dubbele rij groene beukenhagen te plaatsen. Plaats de beuken dan in een w-vorm (geschaard) op ongeveer 20 cm van elkaar.

De groene beukenhaag onderhouden

Ongeveer 2 tot maximaal 3 keer per jaar wordt de groene beukenhaag gesnoeid. Dit om te voorkomen dat er lange uitlopers ontstaan en de haag al snel te hoog en te dik wordt. Met het snoeien van de haag creëert u dan ook een mooie strakke haag. De groene haag wordt gesnoeid in de zomer, ongeveer rond de langste dag van het jaar. De tweede keer volgt in augustus of september. Hoe vaker de haag gesnoeid wordt, hoe dichter deze aan de onderkant zal zijn. Vaak wordt gedacht dat minder snoeien de groei van de haagplant bevordert. Deze gedachte is echter fout: de haag groeit dan wel in de hoogte, maar dit gaat ten koste van de onderkant. De bladerdichtheid is hier dan beduidend minder.
Naast snoeien, is het verstandig de groene beukenhaag ook zo nu en dan bij te mesten. Er staan immers veel planten op een klein gebied en deze hebben voldoende voedingsstoffen nodig. U kunt bijmesten met een organische mest of koemest korrels in het voorjaar.

Online een groene beukenhaag bestellen

Bent u op zoek naar een goede kwekerij waar u een groene beukenhaag kunt bestellen? Dan bent u bij Kwekerij Klein aan het juiste adres. Wij hebben een grote voorraad van de Fagus Sylvatica, welke u online bij ons kunt bestellen. Wij geven u daarnaast graag advies en kunnen al uw vragen over de groene beukenhaag beantwoorden. Wilt u online een groene beukenhaag kopen? Dan staan we voor u klaar. Binnen enkele dagen wordt uw bestelling bij u thuis bezorgd, maar u kunt er ook voor kiezen deze op een voor u geschikt moment bij onze kwekerij op te halen.

Meer informatie?
Bel 06 8396 2067
 • Verzendkosten € 29,95
  (m.u.v. bomen en potgrond)
 • Scherpe prijzen
 • Veilig online betalen
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis advies op maat
 • Snelle levering