Lenteplanten

Het mooie weer staat weer voor de deur en dat betekent lentekriebels! Fris groen gecombineerd met mooie bloeiende struiken en planten. Het is tijd om weer in de tuin aan de slag te gaan, zodat u dit voorjaar en deze zomer in uw tuin kunt genieten van fladderende vlinders, zoemende bijen en heerlijke zoete bloemengeuren. Om u alvast op weg te helpen deze lente, hebben we de mooiste lenteplanten voor u op een rijtje gezet.

Planten in de lente: de Meidoorn

Het begin van de lente is de ideale tijd om de Meidoorn te planten. Er zijn verschillende soorten Meidoorns verkrijgbaar. Zo is er een eenstijlige Meidoorn en de tweestijlige Meidoorn. De eenstijlige soort is een grote struik met veel doorns, terwijl de tweestijlige veel minder doorns heeft. Ook de bladeren van de twee soorten verschillen van vorm. Zo is het blad van de eenstijlige Meidoorn driehoekig van vorm en diep ingesneden, terwijl het blad van de tweestijlige soort meer ruitvormig is en aan de bovenkant gelobt. De Meidoorn heeft een prachtige bloei. Er zijn Meidoorns met witte bloesem, maar ook met roze of rode bloemen. Ze zijn ideaal als haagplanten en u kunt ze goed snoeien, zodat u binnen korte tijd een geweldige haag heeft als afscheiding van uw tuin.

Lentebloemen planten: Lavendel

Lavendel is een makkelijke plant voor in de tuin. Deze tuinplanten groeien namelijk onder de minste condities. Het is dan ook niet voor niks dat deze plantensoort zo populair is. Een andere reden voor zijn populariteit is de heerlijke geur die deze plantensoort verspreidt. Lavendel wordt dan ook gebruikt in vele zepen, parfums en douchegels. Ook insecten, zoals bijen en vlinders zijn dol op deze plant. Deze lenteplant bloeit in het voorjaar en trekt dan ook vele dieren aan. Binnen korte tijd is jouw tuin niet alleen vervuld met een heerlijke geur, maar ook een plaats waar vele insecten samenkomen.

De Rhododendron: een mooie lenteplant

Met een Rhododendron in de tuin heeft u elke lente de mooiste bloemen in de tuin. Rhododendrons zijn dan ook sterke planten met uitbundige gekleurde bloemen. Ze zijn in vele kleuren te koop en zorgen voor een vrolijke uitstraling van elke tuin. De Rhododendron kan het beste in het voorjaar geplant worden. In de zomer kunt u dan al genieten van de mooiste bloemen. Plant deze struik in de halfschaduw en niet te diep. De wortels moeten voldoende lucht en vocht kunnen krijgen. Deze mooie lenteplanten zijn te koop in maar liefst 61 verschillende soorten. En elke soort heeft zijn eigen kleur en stijl.

Prachtige bloemen in de lente van de Magnolia

Eén van de eerste planten die in de lente haar bloemen laat zien, is de Magnolia. Als deze boom of heester haar bloemen laat zien, weet u dat de lente begonnen is. De bloemen lijken op tulpen en de boom of heester kleurt langzaam roze. Ook de Magnolia is in verschillende soorten verkrijgbaar. Zo kunt u kleine soorten kopen, die ook vrij klein blijven, maar er zijn ook Magnolia soorten die uitgroeien tot grote bomen. Naast het bijsnoeien heeft deze heester weinig verzorging nodig. Dat maakt de lente plant dan ook een grote favoriet voor elke tuin.

Hortensia’s in de lente in de tuin planten

Hoewel de Hortensia niet direct een lenteplant is, is het wel een tuinplant die in de lente geplant wordt. De Hortensia is één van de meest geliefde tuinplanten en dat is niet zo vreemd. Met zijn mooie kleurrijke bloemen zorgt deze plant voor een vrolijk geheel. De Hortensia kunt u zowel in een grote pot als in de volle grond planten en met de juiste verzorging en snoeiwijze, geniet u elk jaar weer van mooi gekleurde bloemen. Deze tuinplant kunt u het beste in de lente planten in de halfschaduw.

Tuinplanten in de lente planten

De lente is de ideale tijd om tuinplanten aan te planten in je tuin. Een haag planten in de lente biedt bijvoorbeeld veel voordelen. Niet alleen is de temperatuur ideaal om even lekker bezig te zijn in de tuin, ook is de grond niet te droog of te nat. Kies wel voor haagplanten in pot. De wortels van deze planten zijn vaak sterk genoeg om een warme zomer te overleven. Vergeet ook niet de haag bij te mesten. Aan het begin van de zomer loopt uw nieuwe haag weer mooi uit en kunt u van uw haag genieten. Niet alleen haagplanten, ook andere planten kunnen in de lente geplant worden. Gaat u planten in een pot zetten, maak dan gebruik van goede potgrond. Worden de planten in uw tuin geplaatst, zorg dan voor tuinaarde.