Bel 06 8396 2067 of e-mail ons op info@kwekerijklein.nl, wij helpen u graag verder.

Siergrassen

Kan uw tuin wel een beetje extra gebruiken? Misschien is siergras iets voor u. Bij siergras denkt men vaak aan saaie groene planten, maar niets is minder waar. Siergrassen geven uw tuin een luxe en rustgevende uitstraling en ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, soorten en maten. Zo is er voor elke tuin een passend soort. U kunt siergras met bloemen of siergras met prachtig gekleurd blad bestellen maar kunt u ook kiezen voor siergras in een eenvoudige kleur. Onze webshop bevat een uitgebreid aanbod siergrassen. Siergrassen kopen doet u eenvoudig en snel bij Kwekerij Klein.

Siergras soorten

Siergras is verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Van hele bekende soorten, zoals de lampenpoetser soorten, tot minder bekende soorten, zoals de ruige veldbies. Elk soort heeft zijn eigen kenmerken en bloeitijd. Welk soort siergras de beste keuze is voor u, is zeer afhankelijk van uw tuin en uw persoonlijke smaak. Kiest u voor siergrassen met een bloeitijd die samenvalt met de bloeitijd van andere beplanting in uw tuin of kiest u voor siergras met een afwijkende bloeitijd, bijvoorbeeld pas in september, zodat er elke maand iets anders in uw tuin in bloei staat. Welke siergras planten ook uw voorkeur hebben, het is belangrijk dat de kleur goed past bij de rest van het kleurenpalet in uw tuin. Door ervoor te zorgen dat uw siergrassen aansluiten op de rest van uw tuin wordt uw tuin één geheel.

Siergras groenblijvend

Een bijzonder soort siergras is het siergras groenblijvend. Siergras groenblijvend is ook in de winter prachtig groen, waardoor uw tuin ook ‘s winters een plaatje is om naar te kijken. Enkele voorbeelden van wintergroen siergras zijn lampenpoetsergras en pampasgras. Door uw groenblijvende siergras te combineren met andere groenblijvers geeft u uw tuin het hele jaar door een frisse, verzorgde uitstraling.

Siergrassen planten

Wilt u siergras bestellen in onze webshop en bent u benieuwd wanneer u uw siergrassen het beste kunt planten? Siergrassen planten kunt u het beste uitvoeren vanaf maart tot medio november. Het is aan te raden om het planten uit te voeren in een regenachtige, vorstvrije periode. Plant u uw siergras in de zomer? Dan is het aan te raden om voldoende water aan de plantbasis te geven. Plant u uw siergras in de herfst? Dan is extra water niet nodig. Siergras kan geplant worden op allerlei soorten bodem. Van kleigrond tot zandgrond, het groeit overal goed. Bemesten is niet noodzakelijk, maar het kan uiteraard geen kwaad. Wilt u uw siergras bemesten? Kies dan voor organische meststoffen. Deze mestsoorten geven de voedingsstoffen geleidelijk af, waardoor er een stabielere groei plaatsvindt. Wilt u zeker weten dat uw jonge siergras de winter moeiteloos overleeft? Bedek dan de plantbasis zodra het kouder wordt met wat bladeren. Zo zijn de wortels beter beschermd tegen de kou.

Siergras snoeien

Heeft u prachtig siergras in uw tuin staan, maar kunnen ze wel een snoeibeurt gebruiken? Niet winterharde siergrassen kunnen het best in het voorjaar gesnoeid worden. Knip ze dan tot vlak boven de grond af. Het voorjaarsweer zorgt ervoor dat uw de plant binnen mum van tijd weer uitgroeit. Heeft u groenblijvend siergras? Pluk in het voorjaar de dode sprieten er tussenuit, zodat nieuwe sprieten weer de kans krijgen om te groeien.

Siergrassen kopen

Wilt u siergras kopen? Dan bent u bij Kwekerij Klein aan het juiste adres. Siergras kopen bij Kwekerij Klein zorgt ervoor dat u niet eerst naar het tuincentrum of de kwekerij hoeft maar dat u heerlijk thuis kunt blijven. Vanaf uw laptop, tablet of telefoon kunt u uw siergras bestellen. Wij zorgen er vervolgens voor dat het zo snel mogelijk geleverd wordt. Siergras online bestellen bij Kwekerij Klein zorgt ervoor dat u tijd overhoudt om te genieten van uw tuin.

Contact opnemen met Kwekerij Klein

Wilt u siergras online kopen? Bij Kwekerij Klein vindt u een uitgebreid aanbod siergrassen. Vanuit jarenlange ervaring en liefde voor kwalitatief hoogwaardige producten kunnen wij u garanderen dat al onze siergrassen van hoge kwaliteit zijn. U kunt niet alleen voor siergras planten bij ons terecht. In ons assortiment vindt u onder andere ook prachtige vlinderstruiken en mooie fruitbomen. Voor de gehele beplanting van uw tuin kunt u bij ons terecht. Wilt u siergrassen bestellen maar twijfelt u over uw keuze of wilt u meer weten over een bepaald soort? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.