Bel 06 8396 2067 of e-mail ons op info@kwekerijklein.nl, wij helpen u graag verder.

Hortensia’s

Kan uw tuin wel wat kleur gebruiken en bent u op zoek naar uitbundige tuinplanten? Dan zijn onze hortensia’s iets voor u. In onze webshop vindt u maar liefst 24 verschillende soorten hortensia’s. Van uitbundige rode hortensia’s tot rustige witte hortensia’s, wij hebben voor elke tuin een passende plant. Al onze hortensia’s zijn van hoge kwaliteit, hebben een prachtige bloei en tillen de uitstraling van uw tuin naar een hoger niveau. Kan uw tuin wel wat extra’s gebruiken? Bestel uw hortensia’s snel in onze webshop. Heeft u vragen over onze producten of bent u op zoek naar advies? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Wat zijn hortensia’s

Hortensia’s behoren tot de bekendste tuinplanten ter wereld. Ze kunnen een hoogte van 1 tot 3 meter bereiken en hebben een uitbundige bloei. Bij sommige hortensia soorten is de kleur van de bloem afhankelijk van de bodemsoort. Door bepaalde stoffen aan de bodem toe te voegen kan de kleur van de bloemen daarom veranderd worden. Het is daarom lastig te zeggen welke kleur de hortensia krijgt in uw tuin. De hortensia groeit het best half in de schaduw op een losse, vochtige en voedingsrijke bodem. Wilt u lang kunnen genieten van een uitbundig bloeiende, kleurrijk tuin? De langdurige bloei van de hortensiaplant, van juli tot oktober, maakt deze mooie tuinplant onmisbaar in uw tuin.

Geef uw tuin kleur met diverse hortensia soorten

Wilt u de planten het liefst in het echt bekijken en bent u op zoek naar een hortensia kwekerij waar u de keuze heeft uit een breed aanbod? Dan bent u bij Kwekerij Klein in Zuidwolde aan het juiste adres. Ons assortiment bevat 24 verschillende soorten hortensia’s. Zo kunt u kiezen uit verschillende kleuren, tinten en bloeiwijzen. Ons brede aanbod zorgt ervoor dat u op onze hortensia kwekerij altijd een aantal passende hortensia soorten vindt. Heeft u vragen of twijfelt u over uw keuze? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en/of advies.

Hortensia’s onderhouden

Hortensia’s zijn prachtige tuinplanten die veel voordelen kennen ten opzichte van andere tuinplanten. Ze zijn sterk, niet gevoelig voor ziektes, bloeien een half jaar lang en vereisen zeer weinig onderhoud. Het weinige onderhoud en de langdurige bloei maken hortensia’s zeer geschikt voor onderhoudsarme tuinen.

Hortensia’s planten

Hortensia’s groeien het best in de halfschaduw. Plekken in de volle zon zorgen ervoor dat de plant weinig bloemen krijgt. Is er alleen een plaats in de zon beschikbaar? Zorg dan dat de hortensia in de zomermaanden voldoende water krijgt. Bij het planten van de hortensia’s is het belangrijk dat het gat groter is dan de kluit van de plant. Dit zorgt ervoor dat de wortels van de hortensia niet klemt komen te zitten. Strooi wat potgrond op de bodem van het gat en zorg ervoor dat de kluit van de hortensia plant voldoende vochtig is. Plaats de hortensia in het gat en vul de overige ruimte op met de uitgegraven aarde en wat potgrond. Stamp de grond goed aan en geef de nieuwe plant voldoende water, zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen en de plant een goede start kan maken.

Hortensia’s snoeien

Wanneer een hortensia gesnoeid mag worden is zeer afhankelijk van het soort. De hortensiasoorten die bloeien op oude knoppen hoeven eigenlijk niet gesnoeid te worden. Alleen de uitgebloeide bloemen moeten afgeknipt worden, vlak boven het bovenste paar nieuwe knoppen. Het ‘snoeien’ moet vóór 1 maart worden uitgevoerd. Van de hortensiasoorten die bloeien op nieuwe knoppen kunnen zowel alleen de oude bloemen als de oude takken en bloemen gesnoeid worden. Wees niet bang om deze hortensia soort wat rigoureus te snoeien, dit zorgt ervoor dat de nieuwe bloemen mooi groot worden. Snoei beide hortensia soorten nooit in het najaar. De oude bloemen beschermen de hortensiaplanten tegen vorst.

Hortensia’s kopen

Wilt u één of meerdere hortensia’s kopen? Hortensia’s bestellen doet u eenvoudig en snel in onze webwinkel. Naast hortensia’s vindt u in ons assortiment ook andere kleurrijke tuinplanten, zoals rhododendrons, lavendel en vlinderstruiken. Tevens kunt u bij ons terecht voor verschillende soorten bomen en prachtige haagplanten. Voor de gehele beplanting van uw tuin bent u bij Kwekerij Klein aan het juiste adres.

Advies, informatie en contact

Wilt u één of meerdere hortensia’s online bestellen? Dan bent u bij Kwekerij Klein aan het juiste adres. Ons assortiment bevat voor elke tuin een passende hortensia. Heeft u vragen over de hortensia’s of bent u op zoek naar advies? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies.