Bel 06 8396 2067 of e-mail ons op info@kwekerijklein.nl, wij helpen u graag verder.

Olijfboom

Op zoek naar een olijfboom? In onze webshop kunt u eenvoudig olijfbomen online bestellen. Met zo’n prachtige winterharde boom maakt u een echte statement. Ze verfraaien uw bedrijfspand of geven uw tuin meer allure. Olijfbomen kopen of meer weten over de verschillende bomen? Kom dan gerust langs op onze kwekerij, bestel online of neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag verder.

Olijfboom kopen voor uw tuin

Steeds vaker komen we de olijfboom tegen in de tuin. Deze mediterrane boom is dan ook al een aantal jaren in opmars in ons land. Het zorgt voor een mediterrane, zomerse sfeer en is een prachtige toevoeging voor elke tuin. Ook voor bedrijven is dit een interessante boom. Aangezien de olijfboom het hele jaar zijn blad vasthoudt, blijft zijn moderne uitstraling stand houden. Niet alleen in de warme mediterrane landen, waar de olijfboom zijn oorsprong vindt, kan deze prachtige boom gaan bloeien. Wanneer het voorjaar vroeg begint zal deze boom gaan bloeien en als de zomer lang aanhoudt en de temperaturen hoog liggen, kunnen er zelfs vruchten aan deze boom komen. Hij heeft dan wel een zonnig plekje nodig in uw tuin waar weinig wind kan komen. De olijfboom is te koop in verschillende soorten en maten. De Olea Europea in ons assortiment is verkrijgbaar in verschillende hoogtes.

Olijfboom kopen voor uw tuin

Wanneer u een olijfboom gaat kopen

Bent u van plan een olijfboom te kopen? Dan zijn er een paar zaken waarmee u rekening dient te houden:

  • Plaats de olijfboom op een zonnige plaats in goed vochtdoorlaatbare grond
  • De grond mag niet te nat zijn en ook niet uitdrogen
  • Na oktober de olijfboom niet meer bemesten
  • In een hete zomer dient u de boom 2/3 x per week water te geven
  • Bij strenge winters, is het verstandig de boom met een vliesdoek in te pakken
  • Houd bij het olijfboom bestellen rekening met de lengte van de boom, ze zijn te koop in verschillende hoogtes

De verzorging van olijfbomen

De olijfbomen vinden hun oorsprong rond de Middellandse Zee. Het is een langzaam groeiende boom, wat een grote boom dan ook erg kostbaar maakt. Door de jaren heen wordt de structuur van de stam grilliger en mooier. Olijfbomen kunnen wel honderden jaren oud worden! Daarnaast is deze boom groenblijvend. Bij een lage wintertemperatuur komt hij in bloei bij veel zonuren in het voorjaar. De crèmekleurige bloemen van de olijfboom verschijnen eind mei, begin juni. Zijn de temperaturen hoog genoeg en de zomer lang, dan is er kans op vruchten. De olijfboom dient op een zonnige plaats in goed vocht doorlatende kleigrond of zandgrond geplaatst te worden. Ook in een pot doet deze boom het goed. Bij een strenge vorst of harde winter is het verstandig de boom in te pakken met bijvoorbeeld vliesdoek of boomschors. In warme zomers dien je de boom extra water te geven. Uiteraard niet teveel, omdat de wortels gevoelig zijn en snel kunnen gaan rotten bij een te natte grond. Het snoeien van een olijfboom is in principe niet nodig, maar mocht het gewenst zijn, dan zou de vormsnoei toegepast kunnen worden, zodat er een volle kroon gecreëerd wordt.

De olijfboom in een pot of volle grond plaatsen

Een olijfboom kopen heeft veel voordelen. Zo ademt uw tuin een zomerse sfeer uit en heeft u het hele jaar door een mooi vol bladerdek. De olijfbomen kunnen in de volle grond geplaatst worden. Zorg in strenge winters dan wel voor bescherming van de bomen. U kunt de boom ook in een pot of kuip plaatsen. Het grote voordeel hiervan is dat u de boom in de winter eenvoudig kunt verplaatsen naar een beschutte plek, bijvoorbeeld de garage. Het is wel verstandig om onderin de pot eerst een laag hydrokorrels of grind aan te brengen voor de optimale drainage. Om een te natte grond te voorkomen dienen er tevens enkele gaten onderin de pot gemaakt te worden. Het water kan op die manier er snel uitlopen en rotten van de wortels wordt zo voorkomen.

Olijfbomen kunnen in volle grond geplaatst worden

Waarom een olijfboom online kopen

  • Olijfbomen te koop tegen scherpe prijzen
  • Snel de mooiste bomen bij u thuis bezorgd
  • Mooie mediterrane sfeer bij u in de achtertuin
  • Persoonlijk contact

Olijfboom online bestellen bij Kwekerij Klein

De olijfbomen bestaan al duizenden jaren en misstaan zeker niet in uw achtertuin. Het zijn dan ook echte blikvangers. Koop de olijfboom online en plant ze in een mooie pot. Maar ook in de volle grond doen deze bomen het uitstekend. Geef ook uw bedrijf een statische uitstraling en plaats een olijfboom bij de ingang. U kunt de olijfboom kopen in onze planten webshop, maar u bent uiteraard ook van harte welkom op onze kwekerij in Zuidwolde. Naast olijfbomen hebben we ook palmbomen in ons Mediterrane assortiment. Koop ook deze voordelig online. Wilt u meer informatie over de olijfbomen die te koop zijn in onze webshop? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.