Bel 06 8396 2067 of e-mail ons op info@kwekerijklein.nl, wij helpen u graag verder.

Coniferen

Bent u op zoek naar een robuuste, stoere heg die tegen een stootje kan? Een heg die niet snel beschadigd en u wel de nodige privacy biedt? Coniferen aanschaffen is in dat geval een goede keuze! Door zijn dichtheid biedt een conifeer altijd voldoende privacy. En omdat deze haag ook in de winter stralend groen blijft, is u tuin ook in de winter een plaatje om naar te kijken! Wilt u coniferen kopen? Doe dat dan vandaag nog bij Kwekerij Klein, zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van deze prachtige, robuuste haagplant!

Over deze haagplant

Het woord “conifeer” betekent letterlijk “kegeldrager”. De haag dankt zijn naam aan het feit dat de zaaddragende structuren in een kegelvrucht georganiseerd zijn. Deze naaldbomen behoren tot de naaktzadigen. Dat betekent dat de zaden bij deze boom zichtbaar zijn in tegenstelling tot bij de bedektzadigen. Naaldbomen leveren naaldhout en daarom zijn naaldbomen een van de belangrijkste houtleveranciers ter wereld. De conifeer is een groenblijver. Dat wil zeggen dat deze haagplant ook in de winter een prachtige groene kleur heeft. De haag groeit alleen in gematigde klimaten. Ze groeien zelden tot nooit in een gebied met een tropisch klimaat. Groeien ze daar wel, dan is dat voornamelijk in de bergachtige gebieden.

Verschillende soorten coniferen

Een conifeer kopen kan in verschillende soorten en maten. Zo is er de welbekende coniferenhaag die perfect is als haagplant voor om uw tuin heen. Hierdoor kunt u snel privacy creëren en kiest u voor een groene afscheiding in plaats van een houten schutting. Naast deze hoge hagen zijn er ook lagere versies. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een kleine versie kopen en deze conifeer als tuinplant in uw tuin of in een pot plaatsen. Bij Kwekerij Klein heeft u dan ook keuze uit verschillende soorten én kleuren. Zo is er een meer blauwgroene variant van de conifeer, maar ook een groengele variant. Wilt u coniferen aanschaffen, maar eerst weten welke conifeer het beste bij uw wensen past? Neem dan gerust contact met ons op

De coniferenhaag: privacy, wintergroen en zacht

De coniferenhaag is erg geschikt als groene erfafscheiding en dat komt niet alleen door zijn uiterlijk, ook andere aspecten spelen hierin een rol. Zo zorgt de conifeer voor erg veel privacy doordat de haag vol en dicht is. De stoere en robuuste takken zijn verbazend buigzaam, zodat een klein stootje niet direct een kaal gat in de heg veroorzaakt. Daarnaast blijven deze hagen in de winter groen, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over een kale, bruine heg in de winter. Coniferen online bestellen en er het hele jaar van kunnen genieten, dat klinkt goed toch?

De conifeer is een kind- en diervriendelijke haagplant

Een kind- en diervriendelijke haag

De conifeer is ook wel te herkennen aan de zachtheid van de takken en naalden. Hierdoor is de kans dat u zichzelf pijn doet aan de haag niet heel groot. Ook uw kinderen en huisdieren kunt u daarom gerust in de buurt laten van deze haag. Sterker nog het is een soort grote knuffelige wand van groen. Daarnaast zijn de meeste coniferenhagen ook niet giftig. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken als uw kind of huisdier per ongeluk wat van de plant binnen krijgt of aanraakt. Controleer wel altijd even van tevoren of de haag die u in uw tuin wilt gaan planten ook echt niet giftig is.

De voordelen van de coniferenhaag

  • De haag is wintergroen, waardoor u ook in de winter een groene tuin heeft
  • De conifeer is er in veel verschillende soorten en maten
  • Geen scherpe takken, de haag heeft zachte takken en naalden
  • De meeste coniferenhagen zijn niet giftig en daarmee geschikt voor kinderen en huisdieren
  • De haag hoeft slechts twee keer per jaar gesnoeid te worden en is dus onderhoudsarm
  • Bij Kwekerij Klein kweken wij onze planten zelf of kopen wij deze in bij de bron, waardoor wij de kwaliteit kunnen waarborgen

Coniferen planten

Wilt u prachtige coniferen kopen en deze meteen in uw tuin planten? Dan zijn er een aantal dingen die u moet weten. De beste tijd om deze haag te planten is in het voorjaar of in het najaar vóór half oktober. Begin met het graven van een sleuf die breed en diep genoeg is zodat de haag er perfect in kan worden geplaatst. Het is belangrijk dat de wortels niet in de knel komen want dat stagneert de groei van de plant. Zorg vervolgens voor een voedzame bodem van compost. De voedingsstoffen in de compost zorgen ervoor dat de haag op natuurlijke wijze groeit. Daarnaast heeft compost de prettige eigenschap dat het vocht vasthoudt. Als u na de compost de conifeer in de sleuf heeft geplaatst, kunt u de sleuf dichtgooien met zwarte aarde. Zorg dat er niet meer dan drie coniferen per strekkende meter staan. Meer coniferen per strekkende meter zorgen ervoor dat de planten niet goed kunnen groeien en dat uw haag op een gegeven moment doodgaat. Als u de sleuf heeft dichtgegooid is het belangrijk dat u uw zojuist geplante haag goed water geeft. Daarnaast is het aan te raden om uw haag te bemesten met ecologische meststoffen. Ecologische meststoffen verteren gelijkmatiger dan kunstmest. Hierdoor groeit deze op duurzame wijze en brengt u ook het milieu geen schade toe. Is er na het planten van de coniferen nog wat ruimte over in uw tuin? De Koreaanse zilverspar en de Taxus zijn een uitstekende match voor de conifeer!

Een conifeer is een goede optie wanneer u houdt van een robuuste haag

Coniferen snoeien

Wilt u uw coniferen snoeien? Zorg er dan voor dat u dat begin juni doet (in ieder geval voor de langste dag) en zo nodig nog een keer in augustus/september. Dit is de beste periode om de hagen te snoeien. Hierdoor groeien ze namelijk weer mooier en voller door. Is het langere tijd droog en warm geweest? Dan is het verstandig om nog even te wachten met het snoeien. Let op dat u bij het coniferen snoeien de haag niet te ver terug snoeit. Een conifeer mag alleen in het groene gedeelte gesnoeid worden. Snoeit u het bruine, oude hout, dan zal de plant op een gegeven moment doodgaan of kale plekken krijgen omdat het geen nieuwe takken meer aanlegt. Ook na september is het niet slim om de haag nog te snoeien. De kans op schade door vorst wordt dan namelijk steeds groter. Gebruik voor het snoeien altijd een scherpe snoeischaar of takkenschaar. Vaak hoeft u enkel de vorm een beetje bij te knippen om ervoor te zorgen dat de haag niet te ver uw tuin in groeit.

Coniferen kopen bij Kwekerij Klein

Coniferen online bestellen doet u gemakkelijk en snel bij Kwekerij Klein. Onze coniferen zijn op gezonde en natuurlijke wijze gekweekt. Het kweken van planten doen wij zelf in onze eigen kwekerij. Hier stellen wij de kwaliteit en de gezondheid van onze planten voorop. Dat zorgt ervoor dat wij u kunnen garanderen dat u nog jarenlang kunt genieten van uw haagplanten. De conifeer is, net als de Liguster, een groenblijvende en bladhoudende haagplant. Dat betekent dat coniferen ook in de winter prachtig groen zijn! Een conifeer kopen zorgt ervoor dat uw tuin ook in de winter een groen paradijsje is. Coniferen bestellen kunt u vandaag nog doen, heerlijk vanaf de bank, bij Kwekerij Klein. Heeft u nog vragen over deze prachtige haagplant of wilt u meer weten over onze services? Neem dan gerust contact met ons op via 06 – 53 61 39 84. Wij helpen u graag!