Wij zijn gewoon geopend. Reserveren is niet nodig.×
Bel 06 8396 2067 of e-mail ons op info@kwekerijklein.nl, wij helpen u graag verder.

Coniferen

Bent u op zoek naar een robuuste, stoere heg die tegen een stootje kan? Een heg die niet snel beschadigd en u wel de nodige privacy biedt? Koop dan een sterke coniferenhaag! Een coniferenhaag kent veel voordelen. Door zijn dichtheid biedt een conifeer altijd voldoende privacy. De stoere en robuuste takken zijn daarnaast verbazend buigzaam, zodat een klein stootje niet direct een kaal gat in de heg veroorzaakt. En omdat de conifeer ook in de winter stralend groen blijft, is u tuin ook in de winter een plaatje om naar te kijken! Een goede coniferenhaag kopen doet u bij Kwekerij Klein. Onze coniferen zijn op gezonde en natuurlijke wijze gekweekt. Dat zorgt ervoor dat wij u kunnen garanderen dat u nog jarenlang kunt genieten van uw coniferen. Bestel uw coniferenhaag vandaag nog op onze website, zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van deze prachtige, robuuste haagplant!

Over de conifeer

Het woord “conifeer” betekent “kegeldrager”. De conifeer dankt zijn naam aan het feit dat de zaaddragende structuren in een kegelvrucht georganiseerd zijn. Coniferen zijn naaldbomen en behoren tot de naaktzadigen. Naaldbomen leveren naaldhout en daarom zijn naaldbomen een van de belangrijkste houtleveranciers ter wereld. De conifeer is een groenblijver. Dat wil zeggen dat deze haagplant ook in de winter een prachtige groene kleur heeft. De conifeer groeit alleen in gematigde klimaten. Ze groeien zelden tot nooit in een gebied met een tropisch klimaat. Groeien ze daar wel, dan is dat voornamelijk in de bergachtige gebieden.

Coniferen planten

Wilt u een prachtige coniferenhaag planten? Dan zijn er een aantal dingen die u moet weten. De beste tijd om een conifeer te planten is in het voorjaar of in het najaar vóór half oktober. Begin met het graven van een sleuf die breed en diep genoeg is om de conifeer in te plaatsen. Het is belangrijk dat de wortels niet in de knel komen want dat stagneert de groei van de conifeer. Zorg voor een voedzame bodem van compost. De voedingsstoffen in de compost zorgen ervoor dat de conifeer op natuurlijke wijze groeit. Daarnaast heeft compost de prettige eigenschap dat het vocht vasthoudt. Als u na de compost de conifeer in de sleuf heeft geplaatst, kunt u de sleuf dichtgooien met zwarte aarde. Zorg dat er niet meer dan drie conifeerplanten per strekkende meter staan. Meer conifeerplanten per strekkende meter zorgen ervoor dat de planten niet goed kunnen groeien en dat uw coniferenhaag op een gegeven moment doodgaat. Als u de sleuf heeft dichtgegooid is het belangrijk dat u uw zojuist geplante haag goed water geeft. Daarnaast is het aan te raden om uw coniferenhaag te bemesten met ecologische meststoffen. Ecologische meststoffen verteren gelijkmatiger dan kunstmest. Hierdoor groeit uw coniferenhaag op duurzame wijze en brengt u ook het milieu geen schade toe. Is er na het planten van de coniferenhaag nog wat ruimte over in uw tuin? De Koreaanse zilverspar en de Taxus zijn een uitstekende match voor de conifeer!

Een conifeer is een goede optie wanneer u houdt van een robuuste haag

Coniferen snoeien

Wilt u uw coniferen snoeien? Zorg er dan voor dat u dat begin juni doet en zo nodig nog een keer in augustus/september. Is het langere tijd droog en warm geweest? Dan is het verstandig om nog even te wachten met het snoeien. Let op dat u uw coniferenhaag niet te ver terugsnoeit. Een conifeer mag alleen in het groene gedeelte gesnoeid worden. Snoeit u het bruine, oude hout, dan zal de plant op een gegeven moment doodgaan omdat het geen nieuwe takken meer aanlegt.

Coniferenhaag kopen

De conifeer is, net als de Liguster, een groenblijvende en bladhoudende haagplant. Dat betekent dat een coniferenhaag ook in de winter prachtig groen is! Een conifeer kopen zorgt ervoor dat uw tuin ook in de winter een groen paradijsje is. Uw coniferenhaag bestelt u vandaag nog, heerlijk vanaf de bank, bij Kwekerij Klein. Heeft u nog vragen over deze prachtige haagplant of wilt u meer weten over onze services? Neem dan gerust contact met ons op via 06 – 53 61 39 84. Wij helpen u graag!