Bomen planten in de winter

Nu het buiten kouder begint te worden, denkt u waarschijnlijk dat het planten van bomen en hagen niet meer kan. Echter, wist u dat de beste periode voor het planten van bomen nu is? In de maanden november tot en met april zijn bomen, struiken, hagen en andere planten in rust. Er wordt geen energie gestopt in de groei en aanmaak van nieuw blad. Toch ontwikkelen de wortels zich wel in deze periode. Dat maakt de koude wintermaanden dan ook juist geschikt voor het planten van jonge bomen, hagen of bosplantsoen. Plant u in deze periode uw jonge bomen, haagplanten of bosplantsoen, dan gebeurt er ondergronds heel veel. Nieuwe en jonge haarwortels zullen zich ontwikkelen en alle energie van de jonge boom wordt hierin gestopt. Bomen planten in de winter is dus helemaal niet erg en kan prima. Ook een haag planten bij vriesweer is mogelijk. Zolang de schep in de grond gestoken kan er geplant worden.

Opgekuilde bomen en planten aanschaffen

Bij Kwekerij Klein staan de meeste planten opgekuild. Dat betekent dat deze bomen en planten al gerooid zijn en dat ze ter opslag in de grond worden gezet in bijvoorbeeld in bosjes van 10 of 25 per soort. Wanneer wij deze jonge bomen rooien en planten in opgekuilde grond in de wintermaanden, dan zullen deze al nieuwe en jonge haarwortels aan gaan maken. Wanneer u vervolgens bomen bestelt en thuisbezorgd krijgt, biedt dat veel voordeel. Dankzij de vele jonge en nieuwe haarwortels die de bomen, planten of het bosplantsoen al hebben ontwikkeld tijdens het opkuilen, zullen deze sneller en beter gaan groeien. De bomen kunnen zich nu concentreren op het inwortelen en wanneer het voorjaar begint, kan de boom al zijn energie in het ontwikkelen van blad en de groei stoppen.

Opgekuilde bomen kopen in de winter
Bomen planten in de winter met nachtvorst

Bomen planten met nachtvorst

Nachtvorst is geen probleem voor jonge bomen, planten of hagen die net geplant zijn. Dankzij het opkuilen, zijn deze planten al bezig met inwortelen en is nachtvorst niet schadelijk. U kunt de boom overdag planten, uiteraard wanneer de grond niet bevroren is. Zorg bij een strenge vorst er wel voor dat u de boom met kale wortel niet lang boven de grond laat liggen. De jonge en nieuwe haarwortels kunnen dan beschadigen. Komt u niet toe aan het planten van de boom, zet deze dan even met wortels onder de grond, zodat de wortels niet uitdrogen.

Koop uw planten nu online

U kunt prima bomen planten bij vorst of een haag planten in de winter. Zolang de grond los geschept kan worden en de boom of haag in de grond geplant kan worden, is het bomen planten in de winter mogelijk. U kunt dan ook in de wintermaanden bij ons terecht voor bomen, haagplanten en bosplantsoen. Koop uw planten nu online in onze webshop en laat uw bestelling thuis bezorgen. U kunt er tevens voor kiezen om uw bestelling bij onze kwekerij op te halen op een moment dat u het beste past. Wilt u meer informatie over onze producten of over het planten van bomen, hagen en bosplantsoen in de wintermaanden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

De ideale planttijd is nu: bomen planten in de winter
Planten kopen in het najaar
Haagplanten in de winter kopen