Bel 06 8396 2067 of e-mail ons op info@kwekerijklein.nl, wij helpen u graag verder.

Vlinderstruiken

Wilt u een vlinderstruik kopen? Dan bent u bij Kwekerij Klein aan het juiste adres. Vlinderstruiken zijn, dankzij hun uitbundige bloei, echte blikvangers. De bijzondere vorm van de bloemen en de felle kleuren zorgen ervoor dat een aantal vlinderstruiken uw tuin kan veranderen in een kleurrijk, levendig geheel. Het assortiment van Kwekerij Klein bevat vijf verschillende soorten vlinderstruiken. De beschikbare kleuren zijn wit, roze, rood, lila en paars. Zo hebben wij voor elke tuin een passende vlinderstruik. Heeft u vragen over onze vlinderstruiken of bent u op zoek naar advies? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en/of advies.

Over vlinderstruiken

Vlinderstruiken zijn tuinplanten uit de helmkruidfamilie en komen oorspronkelijk uit China. De struik wordt vlinderstruik genoemd omdat hij veel vlinders aantrekt. De bloemen van de vlinderstruiken hebben een lange en smalle bloembuis, waardoor alleen insecten met een lange tong, zoals vlinders, bij de nectar kunnen en de bloem kunnen bestuiven. Om de insecten bovendien extra te helpen is het hart van een niet bestoven bloem geel. Na bestuiving kleurt het hart rood, omdat rood een kleur is die insecten niet goed kunnen zien. Vlinderstruiken kunnen, net als de hortensia, zo’n drie meter hoog worden.

Een tuin vol vlinders

Door een vlinderstruik in uw tuin te plaatsen kunt u tijdens de bloei op droge, zonnige zomerdagen genieten van de mooiste vlinders. De vlinderstruik trekt voornamelijk atalanta’s, witjes, kleine vossen, distelvlinders en gehakkelde aurelia’s aan. De meeste vlinders spot u aan het eind van een zonnige zomerochtend. Is het erg droog weer? Geef de vlinderstruiken dan een halfuurtje van te voren water, om de nectarproductie te stimuleren. De geur van de zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk vlinders naar de struik komen.

Vlinderstruiken verzorgen

Gaat u één of meerdere vlinderstruiken kopen en wilt u meer weten over het verzorgen van de vlinderstruik? Hieronder vindt u meer informatie over het onderhouden van een vlinderstruik. Wordt uw vraag hierin niet beantwoord? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies.

Vlinderstruik planten

Een vlinderstruik kan het hele jaar door geplant worden, zolang het niet vriest. Vlinderstruiken houden van licht en mogen daarom gerust in de volle zon geplant worden. Een te vochtige grond vindt de vlinderstruik niet fijn. Kies daarom voor een plek waar de bodem voldoende waterdoorlatend is én voldoende kalk bevat.

Vlinderstruik snoeien

Een vlinderstruik kan het beste in de periode februari - maart gesnoeid worden. Let op dat er geen strenge vorst meer kan komen na het snoeien, omdat de struik anders invriest. Ingevroren takken brengen geen nieuwe takken en bloemen meer voort en halen de uitstraling van de vlinderstruik behoorlijk naar beneden. Wees niet te voorzichtig met het snoeien van de vlinderstruik. De struik is bestand tegen een stootje en zal altijd uitlopen. Snoei altijd boven de kleine uitlopers, zodat de tak in het voorjaar weer uitloopt en bloeit. Voor het snoeien van de vlinderstruik is een eenvoudig snoeischaartje voldoende.

Vlinderstruik kopen bij Kwekerij Klein

Wilt u één of meerdere vlinderstruiken bestellen? Voor alle soorten beplanting bent u bij Kwekerij Klein aan het juiste adres. In ons brede assortiment vindt u naast vlinderstruiken onder andere rhododendrons, lavendel en rozenstruiken. Tevens kunt u bij ons terecht voor diverse haagplanten en bomen. Wilt u ons assortiment het liefst eerst in het echt bekijken? Dat kan. U bent van harte welkom bij ons op de kwekerij in Zuidwolde. Onze openingstijden vindt u onderaan deze pagina. Heeft u vragen over één of meerdere producten, wilt u meer weten over ons bedrijf of bent u op zoek naar advies over uw vlinderstruiken? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies. Wij staan u graag te woord.